Presidenti François Hollande, i dorëzon gradat e Komandantit të Legjionit të Nderit, shkrimtarit Ismail Kadare

Më 30 maj 2016, në emër të Francës, Presidenti i Republikës Franceze, François Hollande, i dorëzoi shkrimtarit Ismail Kadare, gradat e Komandantit të Legjionit të Nderit, dekorimi më i lartë shtetëror francez, gjatë një ceremonie në Pallatin Elysee, në prani të familjarëve, miqve, artistëve dhe personaliteteve politikë francezë dhe shqiptarë, ndër të cilët ishte edhe kryeministri Rama. Në këtë mënyrë Franca nderoi në mënyrë të veçantë gjeniut shqiptar të letrave dhe, përmes tij, nderoi Shqipërinë. Në fjalën e tijm Presidenti Hollande tha se Isamil Kadare është “ një avokat i pasionuar i Evropës dhe i kulturës” dhe që është “ në të njëjtën kohë shqiptar, francez, evropian në zemër dhe universal në shpirt”.

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Çështje policore:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
10:00 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
 2 jan 2023, 3 jan 2023
14 mar 2023, 22 mar 2023,
10 pri 2023, 17 pri 2023, 21 prill 2023, 1 maj 2023, 28 qer 
2023, 5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 25 dhj 2023