Takim letrar me Ismail Kadare

Fondacioni Aleanca franceze, në partneritet me Aleancën franceze Paris dhe me mbështetjen e Ambasadës shqiptare në Francë, organizuan një takim letrar me shkrimtarin e njohur Isamil Kadare, animuar nga Antoine Boussin, më 24 janar 2017.

Ky takim mblodhi admirues të veprës së shkrimtarit të madh shqiptar, të rinj francezë si dhe shqiptarë që jetojnë në Parisi të cilët përfituan nga mundësia që ju dha për të diskutuar dhe për të marrë autografe nga Ismail Kadare.

Në këtë përmbledhje të teksteve të pabotuara më parë, Ismail Kadare, i cili e jeton jetën mes Shqipërisë dhe Francës, përshkruan vizitën e tij të parë në Paris në fillim të viteve 70’, në një kohë kur ishte akoma i rrethuar nga influenca e regjimit i cili e la të dilte nga Shqipëria për vetëm pak ditë.
 

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Çështje policore:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
10:00 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
 2 jan 2023, 3 jan 2023
14 mar 2023, 22 mar 2023,
10 pri 2023, 17 pri 2023, 21 prill 2023, 1 maj 2023, 28 qer 
2023, 5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 25 dhj 2023