Ambasadori i RSh-së në Japoni, z. Gj.Teneqexhiu, mori pjesë në ceremoninë përkujtimore të 77 vjetorit të tragjedisë së shkaktuar nga bomba bërthamore në Hiroshima, më dt. 6 Gusht të vitit 1945.

Ambasadori i RSh-së në Japoni, z. Gj.Teneqexhiu, mori pjesë në ceremoninë përkujtimore të 77 vjetorit të tragjedisë së shkaktuar nga bomba bërthamore në Hiroshima, më dt. 6 Gusht të vitit 1945.

Ambasadori z. Teneqexhiu vendosi lule në Parkun Perkujtimor si dhe vizitoi Muzeun Memorial të Paqes në Hiroshima.

Në këtë ceremoni morën pjesë edhe kryeministri Japonez Kishida, Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara (OKB), Antonio Guterres, ambasadorë e përfaqësues të misioneve diplomatike, dhe shumë personalitete të tjerë.

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00