Ceremonia Përkujtimore e 3 vjetorit të tërmetit të Japonisë Lindore, 11 Mars 2011

Sot,  Teatrin Kombëtar  Tokioszhvillua cermonia përkujtimore me rastin e 3 vjetorit  tërmetit  Japonisë Lindore, 11 Mars 2011. Kjo ceremoni thirret nga Perandori i Japonisë dhe Kryeministri Shinzo Abe.  këtë ceremoni marrin pjesë  gjithë autoritetet kombëtare dhe vendoreAmbasada e RSH u përfaqësua nga Ambasadori Bujar Dida. Ceremonia  nderim  mijra viktimave u transmetua drejt për  drejti nga televizioni kombëtar NHK 1.

Me këtë rast, Ambasada e RSH, Tokio publikoi sot,  gazetën   madhe  vend, Yomiuri Shimbun, një mesazh mbështetjeje dhe solidariteti për banorët e zonave  dëmtuara nga tërmeti dhe kriza bërthamore e Fukushimës

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00