Prezantim i Shqipërisë në Universitetin Dokkyo

datën 16 Dhjetor Universitetin Dokkyo Saitama, Tokio, u zhvillua një prezantim nga Ambasada e Shqipërisë Tokio.

Prezantimi me titull “Mirsevini Shqipëri” u realizua një nga auditoret kryesore universitetit 130 vjeçar Dokkyos, i njohur Japoni si universiteti pionier i metodave ekologjike përdorimit energjisë dhe mjedisin miqësor për natyrën, prani afro 200 studentëve degëve turizmit dhe shkencave ekonomike dhe politike. Prezantimi u moderua nga Prof. Yamane dhe studenti për master turizëm z. Kakeru Hiroda, ka vizituar Tiranën gjatë muajit tetor dhe kishte përgatitur një qasje nxitëse për auditorin me nxitje për vizituar Shqipërinë dhe për punuar për promovimin e turizmit. Gjatë prezantimit patëm edhe lidhje përmes Skype-t me studentin shqiptar vitit fundit për master gjuhën gjermane z. Ergys Luga, i cili prezantoi direkt qendrën e zbukuruar për festat e fundvitit Tiranës. fund u shkëmbyen pyetje-përgjigje interesante mbi Shqipërinë.

kuadër këtij prezantimi realizuar nga Ambasadori Bujar Dida, u zhvilluan takime me  Presidentin e universitetit Dokkyo, z. Inui Tadashi, profesor Fakultetin e Ekonomisë, profesorin Kazuma Yamane është edhe shkrimtar për teknologjitë e reja (autor i librit shitur vitit “Udhëtimi i Hajabusës”, mbi bazën e cilit u realizua edhe filmi për sondën japoneze kreu udhëtimin Mars, i cili mori kampione  dhe u kthye) si edhe pjestarë tjerë trupit pedagogjik dhe studentë këtij universiteti.

Me prezantimin e Shqipërisë historinë, gjuhën dhe kulturën për studentët e këtij universiteti u hodhën edhe hapat e para për zhvilluar bashkëpunimin ndëruniversitar.

Ambasada dhe Universiteti i Dokkyo-s do mbeten kontakt për zhvilluar takime dhe bashkëpunime tjera ardhmen.

http://www.dokkyo.ac.jp/news/detail/id/4571/publish/1/

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00