Seminar promovues në Universitetin Niigata

datën 5 Mars 2014 mjediset e Universitetit Nigatës, universitet 140 vjeçar   Japoninë perëndimore, zonë e rëndësishme industriale e Honshus, u zhvillua seminari mbi prezantimin e tregjeve reja për firmat investitore japoneze. Me ftesë Universitetit Nigatës, Ambasador Dida prezantoi një material për klimëninvestimeve dhe zhvillimin e biznesit Shqipëri, e lidhur kjo edhe me pozicionin e rëndësishëm vendit tonë tregun e Ballkanit perëndimor, proceseve integruese dhe potencialit tregut përbashkët. Bazuar mbi dhënat e fundit përgatitura nga Drejtoria e Diplomacisë Publike dhe agjensia AIDA, si edhe bashkëpunim me Qendrën e Kërkimeve Shkencore për Ekenominë  Universitetit Nigatës me koordinator studiuesin shkencor z. Blendi Barolli, Ph.D  pranë këtij Universiteti, pranishmit u njohën me tendencat e zhvillimeve tregut shqiptar, investimet direkte si edhe kërkesat ka ky treg. bisedën e formatit pyetje-pvrgjigje ku përveç përfaqësuesve kompanive u angazhuan mënyrë dinamike dhe studentët pas universitarë, u shfaq interes për investimet e rekomanduara nga AIDA si edhe për sjelljen e produkteve japoneze tregun Ballkanas. mbyllje seminarit u zhvillua një takim i veçantë me profesorë shkencave Ekonomike, ndërmjet cilëve kishte edhe përfaqësues nga Universiteti i Tokios. Ambasada u angazhua dërgojë apo botojë formë elektronike materiale informuese për klimën e investimeve dhe zhvillimin e biznesit Shqipëri, ndërsa për pjesëmarrësit do mirpresë dhe plotesojë informacionin e kërkuar prej tyre.

 

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00