Shqipëria merr pjesë në koncertin e 30-të me 5000 pjesmarrës të Simfonisë së 9-të të Beethovenit

23 shkurt 2014, u organizua koncerti i 30-të i simfonisë 9-të Bethovenit e kënduar nga kori me 5000 veta, shoqëruar nga orkestra e re e filharmonisë Tokios. Ky koncert organizohet  çdo vit nga shoqata e korit Sumidës për koncertin e simfonisë 9-të Beethovenit duke fillluar nga viti 1985 tek salla kombëtare e ndeshjeve tradicionale  Sumove Rjogoku. Kori i përbërë nga pjesmarrës vullnetarë nga e gjithë Japonia si dhe 12 vende ndryshme botës ishin  mosha ndryshme ku mosha e madhe sivjet shkoi deri 96 vjeç.  Pjesë e këtij kori ishte edhe Shqipëria dhe Kosova. Për Shqipërinë ishte hera e pestë vendos flamurin e saj përkrah vendeve pjesmarrëse.

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00