Universiteti Osaka - një mundësi tjetër bashkëpunimi

Me ftesë nga Universiteti Osaka, për promovimin e lidhjeve Shqipëri-Japoni fushën e studimeve pasuniversitare dhe kërkimit shkencor Ambasadori Dida zhvilloi takime me Presidentin Prof.Toshio HIRANO dhe zv/Presidentin Prof. Shigeyuki EBISU ku u bisedua për bashkëpunimin ndëruniversitar ndërmjet dy vendeve përmes shkëmbimeve studentëve dhe kërkuesve shkencorë për studime pasuniversitare. Universiteti Osaka është ndër gjashtë universitetet vjetra Japonisë dhe i shtati universitet kombëtar. Me këtë rast, Ambasdadori mori pjesë ceremoninë e diplomimit me gradën  “Doktor i Shkencave” (PhD – Philosophy Doctor) për studenten shqiptare zj. Edlira Zere kreu studimet pas universitare për orthodonsi pranë këtij universiteti. Nga ky universitet janë graduuar me titullin ‘Doktor i Shkencave’ disa kërkues shqiptarë ndër cilët një pjesë e tyre janë aktivë dhe role drejtuese kërkimin shkencor pranë universiteteve tona. Gjatë qëndrimit Osaka, ambasadori Dida u takua edhe me Dekanin e Fakultetit Stomatologjisë Prof. Satoshi Wakisaka dhe Prof. Takashi Jamashiro drejtues i departamentit Orthodonsise u shprehën shumë kënaqur nga cilësia e studentëve shqiptarë dhe parashtruan ide për bashkëpunimin e mëtejshëm me fakultetet respektive përmes kërkuesve graduohen Japoni nga programi MONBUSHO ose programe tjera dhe shërbejnë si ura lidhje për zhvillimin e mëtejshëm kërkimit shkencor dhe veçanti për zhvillimin e orthodonsisë stomatologjisë Shqipëri. Dekani Prof. Wakisaka dhe Prof. Jamashiro u shprehën gatshëm për vizituar Shqipërinë funksion zhvillimit kërkesave dy palëshe do dalin nga bashkëpunimi shkencor nivel fakulteti dhe universiteti.

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00