Articles

Vijon punimet Konferenca e Ambasadorëve në MPJ

Albanian

Gjatë ditës së dytë të punimeve të Konferencës së Ambasadorëve, krerët e përfaqësive të RSH-së në botë morën pjesë në tre panele tematike, të cilat kishin si synim diskutimin e temave më të rëndësishme të politikës së jashtme shqiptare.

Ministri Bushati dhe Ministri i Jashtëm italian Gentiloni çelin Konferencën së Ambasadorëve 2016 – Lançohet Tirana Initiative

Albanian

Në mjediset e Ministrisë së Punëve të Jashtme çeli punimet Konferenca e Ambasadorëve, një aktivitet tre ditor, i cili mbledh në Tiranë titullarët e përfaqësive diplomatike dhe konsullore të Republikës së Shqipërisë në botë. 
Kjo Konferencë shërben si një platformë për shkëmbimin e informacioneve dhe ideve, si dhe ngre për diskutim disa prej çështjeve më të fundit që lidhen me politiken e jashtme të vendit tonë, rajonin dhe arenën ndërkombëtare. 

Colours of Albania - Prezantim

Albanian

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim.

Ekspozita "Shqipëria, një thesar për tu zbuluar"

Albanian

8 maj 2016
Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shtetin e Kuvajtit në bashkëpunim me shoqatën "Society for Social Solidarity Center" organizuan ekspozitën "Shqipëria, një thesar për tu zbuluar". 
Në këtë ekspozitë u përzgjodhën pamje të natyrës shqiptare si dhe imazhe që paraqisnin kulturën e pasur të vendit tonë. Ndër to mund të përmendim fotot e konkursit "Colours of Albania" 2015,
foto të kostumeve tradicionale,
stenda me informacione rreth Shqipërisë, broshura, fletëpalosje, librushka Albania Calls... e përkthyer  në arabisht etj.,

Ambasadori Saimir Bala mirëpritet në Kuvajt

Albanian

SHTZ. Saimir Bala mirëpritet në Shtetin e Kuvajtit si ambasadori i ri i Shqipërisë në këtë vend. Sipas procedurave protokollare, ai mirëpritet në Sallen Vip në aeroportin e Kuvajtit më datë 1 maj, 2016 nga autoritete të MPJ-së vendase.

Sukses i Ansamblit Popullor në Kuvajt

Albanian

20 prill 2016                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Një koncert i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore u dha në Kuvajt më 18 prill me një pjesëmarrje të gjerë nga vendasit kuvajtjanë, trupi diplomatik resident në këtë vend dhe komuniteti shqiptar gjithashtu.

Rifilloi bashkëpunimi me Fondin Kuvajtjan, u nënshkrua në Tiranë marrëveshja për financimin e projektit të Rrugës së Lumit të Vlorës

Albanian

30 mars 2016    -    Ministri i Financave z. Arben Ahmetaj dhe Zv.Drejtori i Përgjithshëm i Fondit Kuvajtian për Zhvillimin Ekonomik Arab, z. Hamad Al-Omar nënshkruan sot Marrëveshjen e Huasë për Projektin e “Rehabilitimit të Rrugës së Lumit të Vlorës”.                                                                                                                                                                                   Sikurse theksoi Ministri Ahmetaj, ky është një projekt i rëndësishëm për këtë zonë, me mbi 40,000 banorë dhe rreth 60 fshatra.

Vizitë zyrtare e Ministrit të Punëve Publike të Kuvajtit në Tiranë

Albanian

24 mars 2016    -     Më 23-26 mars 2016, zhvilloi një vizitë zyrtare në Tiranë, Ministri i Punëve Publike dhe Çështjeve të Parlamentit të Kuvajtit që mbulon bujqësinë gjithashtu,  dr. Ali Saleh Al Omair, me ftesë të Ministrit të Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, z. Edmond Panariti,. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një Memorandum Mirëkuptimi në fushat e bujqësisë dhe peshkimit.

Kalendari i Panaireve 2016

Albanian

Kalendari Vjetor 2016 i Panaireve dhe Ekspozitave Tregtare ne Shqiperi                                                                            ORGANIZATORI           TITULLI I PANAIRIT, EKSPOZITES                                 DATA                                         VENDI                             ExpoCity Albania                "Cifti i Lumtur"                                     28/janar/2016 - 31/janar/2016               ExpoCity Albania            AlbExpo Group     Panairi Nderkombetar i Turizmit                  05/shkurt/2016 - 06/shkurt/2

Ambasada shqiptare në Kuvajt organizon pritje me rastin e Festës Kombëtare

Albanian

28 Nëntor /ATSH/ -Ambasada e Shqipërisë në Kuvajt organizoi një pritje në Hotel Regency me rastin e Festës Kombëtare.Në këtë event merrnin pjesë përfaqësues të trupit diplomatik, të botës së biznesit, mbështetës dhe dashamirës të Shqipërisë, anëtarë të komunitetit shqiptar me banim në Kuvajt, etj.I ftuari i nderit në këtë pritje ishte Ministri i Informacionit dhe Ministër Shteti për Çështjet e Rinisë, Sheikh Salman Sabah Al-Salem Al-Homoud Al-Sabah.Ambasadori Kujtim Morina vlerësoi para të pranishmëve në këtë ceremoni marrëdhëniet shumë të mira mes Shqipërisë dhe Kuvajtit dhe progresin e ty

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Salam Area, Block 7 Street 717
Villa 4, P.O.Box. 3090
Safat-13031, Shteti i Kuvajtit

Tel / Fax

Tel: +965 2524 0627
Fax: +965 2524 0628
Nr. i emergjences: +96594048219

E-MAIL


embassy.kuwait@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
08:00 - 16:00