Articles

Zbuloni Natyren e Shqiperise

Albanian

‘’Parqet në Harkun Dinarik’’ është një nismë e Fondit Botëror për Jetën e Egër(WWF) që synon të krijojë një platformë për zonat e mbrojtura në Shqipëri, BosnjeHercegovinë, Serbi, Mal të Zi, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Slloveni. Menaxherët ezonave të mbrojtura të këtyre tetë vendeve të Ballkanit Percndimor do të shkëmbejnëeksperiencat dhe do të punojnë në një rrjet të përbashkët për ruajtjen e natyrës.Ata do takohen për të fituar njohuri dhe diskutuar mbi çështjet e rëndësishme përzonat e mbrojtura si integrimi në Bashkimin Evropian, turizmi i qëndrueshëm dhendryshimet klimatike.

Sezoni veror pa viza në Shqipëri

Albanian

20 maj, 2014   Ambasada shqiptare në Shtetin e Kuvajtit ju bën me dije se qeveria e Republikës së Shqipërisë ditët e fundit ka nxjerrë vendimin për lëvizjen e lirë pa viza në Shqipëri për sezonin veror, përkatësisht nga data 25 maj deri më 30 shtator të vitit 2014. Në këtë vendim përfitojnë qytetarët e Kuvajtit, Katarit, Arabisë Saudite, Emirateve të Bashkuara Arabe, Omanit, Rusisë dhe Moldavisë. Ata mund të udhëtojnë pa vizë në Shqipëri dhe të qëndrojnë deri në 90 ditë brenda afatit të sipërpërmendur. Ky është viti i tretë që qeveria shqiptare nxjerr këtë vendim.

Invitation to the 2-stage contest of Branding Albania

Albanian
Ministry of Urban Development and Tourism

Dear ____ The Government of Albania is launching Branding Albania, an international, 2-stage contest on the concept and strategy of a nation branding campaign.

U mbajt Dita e Kulturës Shqiptare në Kuvajt

Albanian

13 shkurt 2014, Ambasada e Shqipërisë Kuvajt bashkëpunim me

Qeveria e re e Republikës së Shqipërisë: www.kryeministria.al

Albanian

Qeveria e re e Republikës Shqipërisë

Shërbimet Konsullore

Albanian

Legalizimi dhe apostilimi i dokumenteve                       http://www.punetejashtme.gov.al/al/sherbime/sherbime-konsullore/legalizimi-dhe-apostilimi-i-dokumenteve                                                                                                                                                       Regjimi i vizave për të huajt                               http://www.punetejashtme.gov.al/al/sherbime/sherbime-konsullore/regjimi-i-vizave-per-te-huajt                           

Zbulo Shqipërinë

Albanian

Shqipëria ka shumë bukuri natyrore e kur ta vizitoni atë, do të thoni: pse kaq shumë për ta mësuar këtë fakt.

Ambasadori

Albanian

 

 

H.E. Mr. Saimir BALA, Ambassador

 

Surname:             Bala

Name:                  Saimir

Date of Birth:        07.04. 1965

Place of Birth:      Shkodër

Nationality:           Albanian

Civil Status:          Married, one child

 

 

 

Employment experience

 

2016…..        Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of  Republic of 

                        Albania, State of Kuwait

 

Investoni në Shqipëri

Albanian

Shqipëria destinacioni investimeve tuaja

Shqipëria është vend me një potencial të madh ekonomik, për shkak të vendndodhjes gjeografike, demografisë dhe  pasurive të saj natyrore.

Rritja ekonomike e vendit reflekton shenja të konsolidimit fiskalduke reduktuar gradualisht defiçitin buxhetor dhe borxhin publik dhe stabilitet ekonomik.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Salam Area, Block 7 Street 717
Villa 4, P.O.Box. 3090
Safat-13031, Shteti i Kuvajtit

Tel / Fax

Tel: +965 2524 0627
Fax: +965 2524 0628
Nr. i emergjences: +96594048219

E-MAIL


embassy.kuwait@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
08:00 - 16:00