Ambasadori

Pëllumb Qazimi, lindur 1957, Skrapar, Shqipëri. Martuar me Fatbardha Qazimi dhe kanë tre fëmijë, dy djem dhe një vajzë.

1981-1996 përfunduar shkollat ushtarake Shqipëri(Akademia Ushtarake, Akademia e Mbrojtjes, Kolegji i Mbrojtjes). 1992-2000 ka ndjekur kurse ushtarake dhe humanitare Hungari, Turqi, Itali, Hollandë, Shtetet e Bashkuara Amerikës, etj. 1992 kryetar i komitetit ndërministror për refugjatët. 2000 përfunduar studimet pasuniversitare për siguri globale-diplomaci e mbrojtjes Kolegjin Ushtarak Mbretëror, Universiteti Cranfield, Mbretëri e Bashkuar. 1980-2000 ka kryer detyra ndryshme Ushtrinë shqiptare. Shtator 2000-tetor 2006 (gjeneral brigade, general major, general lejtnant) Shef i Shtabit Përgjithshëm Forcave Armatosura Shqipërisë.

Dhjetor 2006 konsulent për sigurinë Institutin për Demokraci e Ndërmjetësim (IDN), Tiranë dhe kryetar i bordit botues Revistës “Çështje Sigurisë - Security Issues”, botim i IDN.

Gusht 2007 -prill 2014 ambasador i Shqipërisë Kroaci.

Qershor 2008 - qershor 2010 ambassador i Shqipërisë Bosnje dhe Hercegovinë (jo rezident).

Maj 2014 ambasador i Shqipërisë Slloveni.

2002-2013 publikime revista shqiptare dhe huaja, kontribute seminare dhe konferenca brenda dhe jashtë vendit. 2007 bashkëautor i studimit: “Këndvështrim nga Shqipëria-Studim për vlerësimin e kërcënimeve sigurisë rajonale Ballkanin Perëndimor”. 2012 autor i librit gjuhën angleze “Albania, the Military and the Foreign Influence, 1912-1991”, botuar Zagreb; përkthyer e botuar gjithashtu gjuhën kroate Zagreb vitin 2013 me titullin “ALBANIJA - vojska i strani utjecaji 1912. - 1991.“  dhe gjuhën shqipe botuar Tiranë vitin 2013 me titullin “Histori e Ushtrisë Shqiptare 1912-1991”.

Tetor 2001, mbrojtur niveli master MsC, Universiteti Cranfield, Mbretëri e Bashkuar.

Korrik 2012, Doktor i Shkencave, Fakulteti Filozofik, Universiteti i Zagrebit.

Gjuhë huaja: anglisht dhe greqisht.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00