Në Tegerfelden të Zvicrës, Qendra e Botimeve për Diasporën, Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë dhe “Shkolla Shqipe” Zvicër, organizuan trajnim për mësuesit e diasporës.

Në datë 18 dhjetor 2022, u zhvillua në Tegerfelden të Kantonit të Argaut, një trajnim me mësuesit që zhvillojnë mësimin e gjuhës shqipe, i cili u fokusua më së shumti në zbatimin e kurrikulës së përbashkët, tekstit të përbashkët, metodologjinë e mësimdhënies, vlerësimin e

 

Parlamenti zviceran miraton Marrëveshjen për Sigurimet Shoqërore me Shqipërinë

Parlamenti zviceran miratoi me 129 vota pro marrëveshjen për Sigurimet Shoqërore me Shqipërinë, e cila u firmos në Tiranë më 18 shkurt të këtij viti. Faleminderit Qeverisë Zvicerane, parlamentarëve zviceranë dhe padiskutim ekipeve teknike të përbashkëta, të cilat pu

 

Albinfo organizoi mbrëmjen gala me rastin e shpërndarjes së çmimit për personalitetet e vitit 2022

Platforma mediale Albinfo.ch organizoi në Zyrih mbrëmjen gala me rastin e shpërndarjes së çmimit për personalitetet e vitit 2022. Tashmë e kthyer në traditë, kjo veprimtari e organizuar me mjeshtëri nga Albinfo.ch përzgjedh personalitetet më të shquara të diasporës shqipta

 

Ambasada e RSH në Bernë, kremton 110 vjetorin të Pavarësisë së Shqipërisë në Zyrih

Me rastin e 110 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë dhe 78 vjetorit të çlirimit të vendit nga nazi-fashistët, Ambasada RSH-së në Zvicër, organizoi më 28 nëntor 2022 në qytetin e Zyrihut një mbrëmje festive me pjesmarrjen e autoriteteve qëndrore e vendore zvic

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00