Ambasadori takon nxënësit dhe këshillin e prindërve të shkollës shqipe të Ostermundigenit në Bernë

Ambasadori z. Ilir Gjoni priti ambasadë, nxënësit, këshillin e prindërve shkollës Shqipe Ostermundigenit Bernë, si edhe mësuesen e kësaj shkolle znj. Idaije Jashari.

 

Z.Gjoni, vlerësoi dëshirën dhe vullnetin e fëmijëve dhe prindërve për mësimin e gjuhës shqipe. Mësimi i gjuhës shqipe për fëmijët tanë diasporë, tha z. Gjoni, është një aset i jashtëzakonshëm, sepse mban lidhjet me vendin, me trevat shqiptare, por, njëkohësisht shërben si urë komunikuese midis vendit ku jetojmë dhe vendit tonë.

Ambasadori vlerësoi dhe përgëzoi mënyrë veçantë mësuesen e shkollës znj. Idaije Jashari për rolin dhe kontributin e madh ajo luan promovimin dhe mësimin e gjuhës shqipe diasporë.

Gjatë takimit z. Gjoni informoi pranishmit, për hapjen e katedrës gjuhës shqipe pranë Universitetit Bernës me mbështetjen financiare Ministrisë Arsimit Tiranë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00