Në datat 14-16 tetor 2015 mbahet në Gjenevë sesioni i 17-të vjetor me temë “Samiti Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional” në kuadër të Forumit të Krans Montanës

datat 14-16 tetor 2015 mbahet Gjenevë sesioni i 17-të vjetor me temë “Samiti Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional” kuadër Forumit Krans Montanës. Forum mori pjesë dhe ambasadori i Shqipërisë Bernë z. Ilir Gjoni.

ditën e parë punimeve Samitit foli dhe Zëvëndëskryeministri dhe Ministri i Punëve Jashtme Republikës Kosovës z. Hashim Thaçi, i cili u fokusua hapat ka ndërmarrë qeveria e Kosovës ruajtje stabilitetit e sigurisë rajon, për negociatat vijim me palën Serbe si dhe informoi mbi nismën fundit për anëtarësimin e Kosovës UNESCO, por dhe organizata tjera ndërkombëtare sic është Interpoli, Europoli, FIFA e UEFA etj. Zoti Thaçi, nënvizoi faktin se Kosova tanimë është njohur nga mbi 111 shtete dhe shumë vende tjera janë proces shqyrtimit njohjes saj. Ai nënvizoi kontributin e Kosovës sigurinë e rajonit dhe angazhimin e qeverisë për luftuar çdo formë ekstremizmave.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00