Articles

Një mikpritje impresionuese me ftesë të Europa Union - Geilenkirchen: Shqipëria është dashuria e re mesdhetare në Geilenkirchen

Albanian

Më shumë se 110 persona, miq dhe dashamirës gjermane të Shqipërisë, por dhe shqiptare të diasporës morën pjesë në eventin e djeshëm prezantues për Shqipërinë organizuar nga Europa Union Geilenkirchen. Sh.T. Z. Ambasador i Shqipërisë në Gjermani Artur Kuko dhe Konsullja e Nderit e Shqipërisë në Gjermani (NRW), Znj. Anduena Stephan, prezantuan Shqipërinë, historinë e saj, kulturën, aspektet demografike dhe ekonomike.

Informacioni per rrjetet sociale per shoqatat shqiptare

Albanian

Në kuadër të politikave të shtetit shqiptar për të nxitur interesin e veçante ndaj shtetasve shqiptare neper bote, diaspores shqiptare, si ura miqesie dhe bashkëpunimi, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Berlin ka ndërmarrë iniciativën për përditësimin e informacionit mbi shoqatat shqiptare që jetojnë e punojnë në Republikën Federale të Gjermanisë. Bazuar në sa më sipër, i bëjmë thirrje këtyre shoqatave që të dërgojnë në adresën elektronike zyrtare të Ambasadës së RSH-së ne Berlin embassy.berlin@mfa.gov.al, informacionin e m

Presidentja e Parlamentit te Landit te Vestfalise te Renit Verior Carina Gödecke

Albanian

 Shume i nderuari zoti President  Meta,e nderuar Zonja Ministre Kumbaro dhe Zoti Minister Murati,Zoti Ambasador, Zonja Konsulle e Nderit,shume te nderuar zonja dhe zoterinj,te dashur kolege dhe kolege,te dashur miq e te ftuar ! I Nuk ka patur deri me sot ne kete Parlament nje konstelacion te tille: Ne po hapim nje ekspozite arti ne kuadrin e nje dite feste nacionale te nje shteti te huaj ne pranine e  Kryetarit te Kuvendit, te Ministres se Kultures si dhe te Ambasadorit te tij.

Gjermania dhe Shqiperia nenshkruajne Marreveshjen e re Kulturore

Albanian

Ministrja e Kulturës, znj.

Ministri Bushati merr pjesë në Konferencën e Ministrave të Jashtëm të EJL në Berlin

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati mori pjesë në Konferencën VII të Ministrave të Punëve të Jashtme të Evropës Juglindore në Berlin, me ftesë të Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Ministrisë së Punëve të Jashtme të Italisë dhe Institutit Aspen.Në fokus të Konferencës ishin paketa e zgjerimit për Ballkanin Perëndimor, metodologjia e re e Komisionit Evropian në këtë drejtim, kriza e refugjatëve dhe migracioni, lufta kundër terrorizmit si dhe politikat e integrimit në strukturat Euro-Atlantike.Duke u ndalur në zhvillimet më të fundit dhe krizat migratore me të cil

Ministri Bushati merr pjesë në Konferencën e Ministrave të Jashtëm të EJL në Berlin

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati mori pjesë në Konferencën VII të Ministrave të Punëve të Jashtme të Evropës Juglindore në Berlin, me ftesë të Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Ministrisë së Punëve të Jashtme të Italisë dhe Institutit Aspen.Në fokus të Konferencës ishin paketa e zgjerimit për Ballkanin Perëndimor, metodologjia e re e Komisionit Evropian në këtë drejtim, kriza e refugjatëve dhe migracioni, lufta kundër terrorizmit si dhe politikat e integrimit në strukturat Euro-Atlantike.Duke u ndalur në zhvillimet më të fundit dhe krizat migratore me të cil

Gjatë vizitës një ditore dje në Gjermani me Kancelarin e landit të Hessen, Volker Bouffier si edhe me Kryetarin e Parlamentit rajonal Norbert Kartmann

Albanian

Gjatë vizitës një ditore dje në Gjermani me Kancelarin e landit të Hessen, Volker Bouffier si edhe me Kryetarin e Parlamentit rajonal Norbert Kartmann, në kuadrin e programit të takimeve për të zhvilluar edhe me landet gjermane marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve tona. Rritja e shkëmbimeve tregtare me Gjermaninë, rritja e investimeve gjermane në Shqipëri, si edhe rritja e bashkëpunimit për arsimin profesional me qëllim rritjen e cilësisë së krahut të punës, që për një sërë zanatesh mund të integrohet ligjërisht në tregun gjerman, kanë qenë fokusi i vizitës.

"This is not A Palm Tree"Ekspozita e një grupi artistësh shqiptarë dhe kosovarë

Albanian

 Ekspozita e një grupi artistësh shqiptarë dhe kosovarë: Alban Muja, Artan Hajrullahu, Atdhe Mulla, Dren Maliqi, Driant Zeneli, Endri Dani, Enkelejd Zonja, Ilir Kaso, Jakup Ferri, Jeton Muja, Koja Ledia Konstandini , Majlinda Hoxha, Olson Lamaj, Remijon Pronya, Silva Agostini. Kjo ekspozitë veprash e titulluar: "Kjo nuk është një pemë palme" fokusohet në punime nga artistë të rinj shqiptarë dhe kosovarë. Për herë të parë Berlini mirëpret një prezantim të një koleksioni veprash të artit bashkëkohore nga artistë të nga të dyja vendet.

Klosi në Gjermani, takon Asmussen, bashkëpunim konkret për Arsimin Profesional dhe punësimin

Albanian

Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, z. Blendi Klosi zhvilloi një vizitë dyditore pune në Gjermani, me fokus të veçantë forcimin e bashkëpunimit për mbështetjen e Arsimit Profesional dhe punësimit. Në këtë vizitë ai shoqërohej znj. Brizida Jano, drejtore e Kabinetit, z. Bashkim Sala, këshilltar, znj. Silvana Radovani, drejtore e Përgjithshme e Çështjeve të Punësimit, dhe z. Luan Bregasi, nënkryetar i Këshillit Kombëtar të Punës. Pjesë e delegacionit zyrtar ishte dhe ambasadori i RSH-së në Berlin, z.

Mynih, Kryeministri Rama takon Kryeministrin e Bavarisë, Seehofer

Albanian

Kreu i qeverisë shqiptare Edi Rama zhvilloi sot një takim zyrtar, të parin e një Kryeministri shqiptar, në Landin e Bavarisë, ku u takua me Kryeministrin Horst Seehofer.Gjatë këtij takimi, kreu i ekzekutivit nënvizoi marrëdhëniet e shkëlqyera mes Shqipërisë dhe Gjermanisë.Kryeministri Rama theksoi se potenciali i bashkëpunimit mes dy vendeve është jashtëzakonisht i madh dhe në këtë kuadër, bashkëpunimi i nisur në fushën e arsimit profesional, ku Shqipëria ka implementuar sistemin dual të edukimit, është tejet i rëndësishëm për të dy vendet.Kryeministri Rama e njohu kreun e ekzekutivit të La

Pages

Adresse

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Konsularabteilung

Tel. +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

Öffnungszeiten

Montag bis Freitag
09:00 - 17:00
Öffnungszeiten Konsularabteilung
Montag 10.00- 14.00
Mittwoch 10.00-14.00
Freitag 09.30 - 13.00