Articles

Kulturë dhe Arsim

Albanian

Shqipëria nuk është vetëm një vendi kontrasteve, historisë së trazuar dhe peizazheve piktoreske, por edhe një destinacion që mund të mahnisë vizitorët e saj falë një jete kulturore në rritje, si dhe një skene artistiketë gjallë, të dominuar nga artistë të rinj dhe të apasionuar. Zbuloni disa prej galerive të artit bashkëkohor nga kryeqyteti Tirana. 

Ministri Bushati merr pjesë në Samitin e Vjenës

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme, z. Ditmir Bushati mori pjesë sot në punimet e ditës së dytë të Samitit të Vjenës për Ballkanin Perëndimor.Në segmentin e Ministrave të Punëve të Jashtme u diskutua mbi strukturat ekzistuese të bashkëpunimit rajonal në Ballkanin Perëndimor, adresimin e problematikave dypalëshe pa ndikuar në procesin e integrimit evropian si dhe bashkëpunimin rinor si një promotor i normalizimit të marrëdhënieve dhe pajtimit.

Kancelarja gjermane Angela Merkel në Shqipëri

Albanian

Kancelarja gjermane Angela Merkel Shqipëri

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut të OKB

Albanian

Shqipëria u zgjodh sot (21 tetor 2014) me 176 vota për herë

Legalisation der Dokumente

Albanian

Konsularische Reformen erleichtern Verfahren zwischen Deutschland und Albanien

Die Bundesrepublik Deutschland und die Republik Albanien haben sich auf einen gegenseitigen Urkundenverkehr ohne Legalisation der Dokumente aus beiden Ländern geeinigt. Diese Art der Urkundenbeglaubigung ist auch als Apostille bekannt.

Legalizimi i dokumenteve

Albanian

Reforma Konsullore: lehtësohen procedurat midis Gjermanisë dhe Shqipërisë

 

Pas Italisë dhe Belgjikës, që nga dita e sotme (12 dhjetor 2016), edhe Gjermania fillon zbatimin e regjimit pa legalizim të dokumenteve sipas Konventës së Hagës. Ky hap do t’i kursejë shtetasve tanë kohë dhe shpenzime.

Qeveria e re e Republikës së Shqipërisë: www.kryeministria.al

Albanian

Qeveria e re e Republikës Shqipërisë

Zbulo Shqipërinë

Albanian

Shqipëria ka shumë bukuri natyrore e kur ta vizitoni atë, do të thoni: pse kaq shumë për ta mësuar këtë fakt.

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00