Forumi Ekonomik Shqipëri Perspektivat për Investitorët dhe Tregtisë

Më 9 nëntor 2016, Komisioni Evropian paraqiti Raportin e Progresit 2016 mbi zhvillimin e Shqipërisë si një vend kandidat për anëtarësim në BE. Komisioni rekomandon shtetet e tij anëtare për të filluar negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë. Cilat janë kërkesat dhe perspektivat për politikën dhe ekonominë? - Kjo është pyetja që adresoi Forumi Ekonomik mbi Shqipërinë, organizuar nga Shoqata Ekonomike Gjermano-Shqiptare, së bashku me Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Berlin, me rastin e Ditës Kombëtare të Shqipërisë.
 
Me kënaqësi Forumi mirëpriti përfaqësues të lartë, si: znj. Milva Ekonomi Ministre për Zhvillimin Ekonomik, Turizmin, Tregtinë dhe Sipërmarrjen në Shqipëri, z. Knut Fleckenstein, anëtar i Parlamentit Evropian dhe raportues i Parlamentit Evropian për Shqipërinë, etj. Po kështu, morën pjesë investitorë të njohur në Shqipëri, të cilët shkëmbyen informacione e eksperienca dhe bashkëndanë rekomandime. Fokus kryesor ishin reformat politike dhe ekonomike për modernizimin e Shqipërisë, si dhe për nxitjen e integrimit të vendit në BE.

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00