Shërbime të Ambasadës

Shërbime konsullore

Shtetësia shqiptare:

- Fitimi i shtetësisë

- Rifitimi i shtetësisë

- Lënia e shtetësisë

Veprimet e gjendjes civile:

- Lindjet

- Martesat

- Raste vdekjesh

Legalizimi i dokumenteve

Pasaportat dhe lejet e kalimit

Prokurat

Tarifat për shërbimet konsullore

Llogaria bankare për shërbimet konsullore

 

NJOFTIM PER AZILKERKUESIT

Azilkerkuesit, femijte e te cileve kane lindur ne Gjermani, duhet patjeter te kryejne legalizimin e certifikatave te lindjes se femijeve, para kthimit te tyre ne Shqiperi. Vetem legalizimi i certifikatave, u mundeson atyre rregjistrimin e femijeve ne Shqiperi. Luteni te shihni Legalizimi i dokumenteve.

 

NJOFTOHEN TE GJITHE AZILKERKUESIT SHQIPTARE NE GJERMANI SE PAS PAJISJES ME EU LAISSER PASSER (LEJE KALIMI EVROPIANE), JANE TE LEJUAR TE UDHETOJNE PER NE SHQIPERI, VETEM NE RRUGE AJRORE DHE JO TOKESORE. LUTENI TE  NDIQNI KETE UDHEZIM PER TE SHMANGUR CDO LLOJ INKOVENIENCE.
 
 
 

Informacione udhëtimi për shtetas shqiptarë

Udhëtimi vende ndryshme

Lëvizja e lirë vëndet e hapësirës Schengen

Vendet ku nuk sugjerohet udhëtimi

 

Informacione udhëtimi për shtetas huaj

Shtetasit mund hyjnë Shqipëri pa viza

Mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe shërbimit hyjnë Shqipëri pa viza

Ku mund aplikohet për vizë për Shqipëri

Formulari i aplikimit për vizë shqiptare

Kalendari i festave zyrtare 2017\2018

  01 dhe 02 Janar Festat e Vitit të Ri
 • 14 Mars Dita e Verës

 • 22 Mars Dita e Nevruzit

 • 16 Prill E diela e Pashkëve Katolike & E diela e Pashkëve Ortodokse

 • 17 Prill (E hëna e Pashkëve Katolike & E hëna e Pashkëve Ortodokse)*

 • 01 Maj Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve

 • 25 Qershor **Dita e Bajramit të Madh

 • 26 Qershor (E hëna e Bajramit të Madh)*

 • 1 Shtator **Dita e Kurban Bajramit

 • 19 Tetor Dita e Lumturimit të Nënë Terezës

 • 28 Nëntor Dita Flamurit dhe e Pavarësisë

 • 29 Nëntor Dita e Çlirimit

 • 08 Dhjetor Dita Kombëtare e Rinisë

 • 25 Dhjetor Krishtlindjet

  *Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.

  **Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë. 

 

 

 

 

Kontakt:

Botschaft der Republik Albanien

Friedrichstr. 231

10969 Berlin

Orari i Sektorit Konsullor: per publikun 

Ju njoftojmë  se për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19, sektori konsullor i Ambasadës së RSh në Berlin do të pezullojë të gjitha takimet me qytetarët në sportel deri më datë 4 maj 2020.​ 

 

Shërbimet e tjera konsullore të ofruara nga sektori konsullor i Ambasadës së RSH në Berlin do të vijojnë të ofrohen online.

 

Nr i Emergjences vetem per rastet e VDEKJES eshte : 0049 (0) 179 8215905 (pas 17:00) 

 

Tel.: +49 30 259304-00

Email: konsullata.berlin@mfa.gov.al

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 1798215905

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00