Articles

75 vjet NATO

Albanian

Uashington, në samitin e NATO-s, në 75 vjetorin e krijimit të Aleancës së Atlantikut të Veriut.

Së bashku, për të rikonfirmuar angazhimin tonë për sigurinë kolektive dhe unitetin transatlantik, në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në të gjithë Aleancën.

Ditë zie kombëtare për Ismail Kadare

Albanian

Njoftim Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Brazil ju informon se me vendim të Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë datat 2 dhe 3 korrik janë shpallur ditë zie kombëtare dhe flamuri kombetar do të ulet në gjysmë shtizë në nderim të personalitetit të shquar të letrave shqipe, Ismail Kadare. Ngushëllimet mund të shprehen në datat 2-3 korrik 2024 në librin e hapur edhe në formë elektronike me adresën: condolences@mfa.gov.al

Ismail Kadare ndërron jetë

Albanian

Sot kemi humbur gjeniun tonë të letrave, figurën monumentale të letërsisë, shkëlqimi i të cilit kapërceu kufijtë dhe magjepsi botën.
Pusho në paqe Kolos!

Java braziliane

Albanian

Për herë të parë karnavalet braziliane në Lungomaren e Vlorës, spektakël magjik nën ritmet e sambas dhe veshjet shumëngjyrëshe! Java e Brazilit në kalendarin e Javëve Kulturore Ndërkombëtare që organizohen nga Ministria e Ekonomisë, Kulturës & Inovacionit.

"Pyet Qeverinë"

Albanian

"Pyet Qeverinë"

Rubrika më e re e MIA ju mundëson të drejtoni pyetjet tuaja për Këshillin e Ministrave dhe institucionet e varësisë mbi fusha të ndryshme të qeverisjes.
Dërgoni pyetjet në info@mia.gov.al dhe zyrtarët publikë do t'i përgjigjen shumë shpejt interesit tuaj.

Aplikacioni TEA Tourism Events of Albania

Albanian

TEA është kalendari digjital, i cili ofrohet përmes një aplikacioni miqësor për çdo përdorues brenda Shqipërisë dhe anembanë botës duke na dhënë mundësinë të gjithëve që për të parën herë të krijojmë paketa të turizmit kulturor dhe të udhëtojmë nëpër kulturën, trashëgiminë, artet, sportet dhe kulinarinë e pasur të Shqipërisë.

Shqipëria në Euro2024

Albanian

Konferenca për Paqen dhe Rritjen e Qëndrueshme

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme IgliHasani mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Paqen dhe Rritjen e Qëndrueshme, që u mbajt në Athinë, ku nënvizoi se qasja, ritmi dhe angazhimi i BE-së për integrimin e Shqipërisë dhe rajonit duhet të ndryshojë.

HybridCoE

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Igli Hasani mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Paqen dhe Rritjen e Qëndrueshme, që u mbajt në Athinë, ku nënvizoi se qasja, ritmi dhe angazhimi i BE-së për integrimin e Shqipërisë dhe rajonit duhet të ndryshojë.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
SMDB Conjunto 04 Lote 03 Casa “D” Lago Sul
71680-040 Brasilia-DF, Brazil

Tel / Fax

Tel.+55 61 33 64 05 19
Nr. i emergjences: +55 61 99114 6568

'

E-MAIL

embassy.brasilia@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00