Articles

China ready to raise level of engagement in Albania – says Premier Li Keqiang

Albanian

China stands ready to work with Albania to accelerate the alignment of their development strategies and lift bilateral ties to a new level – Chinese Premier Li Keqiang has told Albanian Prime Minister Edi Rama during a recent meeting in Sofia.

The meeting between Li Keiqang and Edi Rama took place in the Bulgarian capital where China gathered leaders of 16 Central Eastern European nations in the framework of the 16+1 Initiative supported by Beijing.

Summer at Marubi

Albanian

Me mbështetjen Ministrisë së Punëve të Jashtme, Muzeu Kombëtar i Fotografisë Marubi, lançon internshipin “Summer at Marubi”, një iniciativë e cila synon përfshirjen e të rinjëve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit në punën e muzeut gjatë pushimeve verore. 

Kjo nismëzhvillohet si vijimësi e Samitit të Parë të Diasporës Shqiptare dhe ka si qëllim sensibilizim e brezave të rinj ndaj trashëgimisësë Marubëve si një ndër thesaret më të çmuara të kulturës shqiptare që përmes fotografisë, sjell në dritë momente, personazhe, ngjarje të një harku kohor mbi njëqind vjeçar.

Ambasadori i RSH në RP të Kinës

Albanian

SH.T. Z. Selim Belortaja

NJOFTIM

Albanian

Njoftojmë të gjithë shtetasit shqiptarë me banim ne Kinë dhe në rajonin e Azi-Oqeanisë se duke filluar nga data 1 prill 2017, të gjitha shërbimet konsullore do të ofrohen vetëm online nëpërmjet faqes së Shërbimeve Konsullore Online #SHKO
 http://www.punetejashtme.gov.al/al/sherbime/sherbimet-konsullore-online

Shërbimi Konsullor Online

Albanian

Shërbimet Konsullore Online

Kjo platformë ofron procedurat e automatizuara dhe dixhitalizimin e të gjitha shërbimeve konsullore

Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati çel ditën e bashkëpunimit ekonomik në Kinë

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati, i cili po zhvillon një vizitë zyrtare në Republikën Popullore të Kinës me ftesë të Ministrit kinez të Punëve të Jashtme Wang Yi, çeli, dje, në selinë e Ambasadës së Shqipërisë në Pekin, forumin e bashkëpunimit ekonomik “Shqipëri – Kinë, miqësi e vjetër, partneritete të reja”, në të cili

Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati takon Ministrin e Jashtëm kinez Wang Yi

Albanian

Në ditën e dytë të vizitës së tij në Republikën Popullore të Kinës, Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati u prit në takim nga Ministri kinez i Punëve të Jashtme Wang Yi. 

Njoftim

Albanian

Informojmë të gjithë qytetarët e interesuar se, sipas një njoftimi të Ministrisë së Punëve të Brendshme, më datë 1 korrik 2016 ka qenë afati i fundit i vlefshmërisë së pasaportave biometrike të lëshuara në periudhën prill 2009 - korrik 2010 me afat të pasaktë vlefshmërie për të gjithë shtetasit shqiptarë që kanë qenë nën moshën 16 vjeç në momentin e aplikimit.

Albania in Euro 2016

Albanian

The European Championship is the main football competition led by UEFA. This competition is held every four years since its establishment in 1960. Its original name was “UEFA European Nations’ Cup”, while in 1968 it was named “UEFA European Football Championship”. Since 1996 the championships are appointed as European – briefly “Euro” plus the year (e.g. Euro 2012).

Until 1980, only four representatives have played in the final phase, meanwhile after this year eight teams started to compete.

Mos harroni #coloursofalbania

Albanian

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Guang Hua Lu, 28, Beijing China

Tel / Fax

Tel. +8610 65321120
Fax.+8610 65325451
Nr. i emergjences: +8610 65321120

E-MAIL

embassy.beijing@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E martë - E enjte
08:30-17:00
E premte
8.30-14.00