Articles

Qëndrojmë së bashku krenarë, këtu në Danimarkë, në pragë te samitit të Nato-s

Albanian

Dita e Pavarësisë e Shteteve të Bashkuara ishte gjithashtu një rast për Ambasadorët e vendeve anëtare te NATO-s për të kremtuar edhe 75 vjetorin e aleancës dhe për të theksuar se aleatët kanë zgjedhur të qëndrojnë të bashkuar në mbrojtje të lirisë dhe kundër agresionit.

Dorezimi i Letrave Kredenciale të Sh.T.Z Sokol Dedja ndaj Madherisë së Tij Mbretit Frederik X të Danimarkës

Albanian

Më 24 maj 2024, Sh.T.Z.  Sokol Dedja i dorëzoi Madhërisë së Tij Mbretit Frederik X të Danimarkës Letrat Kredenciale që e akreditojnë si Ambasador të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës.

Vizita e parë zyrtare e një Kryeministri Danez

Albanian

Këtë javë, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, SH.T. Z. Edi Rama, mikpriti në Tiranë Kryeministren e Danimarkës, SH.S. Znj. Mette Frederiksen, në vizitën e parë zyrtare të një Kryeministri danez në vendin tonë.

Zbulo Shqipërinë

Albanian

Shqipëria ka shumë bukuri natyrore e kur ta vizitoni atë, do të thoni: pse kaq shumë për ta mësuar këtë fakt.

Shërbime të Ambasadës

Albanian


Investoni në Shqipëri

Albanian

Shqipëria destinacion i investimeve tuaja

Shqipëria është vend me një potencial të madh ekonomik, për shkak të vendndodhjes gjeografike, demografisë dhe  pasurive të saj natyrore.

 

Rritja ekonomike e vendit reflekton shenja të konsolidimit fiskalduke reduktuar gradualisht defiçitin buxhetor dhe borxhin publik dhe stabilitet ekonomik.

Marrëdheniet dypalëshe

Albanian

Historiku i marrëdhënieve politike dypalëshe

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91783183

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00