Ambasadori

Albanian

Sokol Dedja, Ambasador i i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës

 

2021 – 2024: Drejtor i Përgjithshëm për Çështjet Politike dhe Strategjike, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme

2019 – 2020: Zëvendësministër për Evropën dhe Punët e Jashtme, i ngarkuar me koordinimin kombëtar të çështjeve të BE-së

2016 – 2019: Drejtor, Drejtoria për Bashkimin Evropian, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme

2014 – 2016: Përgjegjës i Sektorit për Dialogun Politik me BE-në, Drejtoria për Bashkimin Evropian, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Republikës së Shqipërisë

2011 – 2013: Këshilltar diplomatik i Ministrit për Integrimin Evropian, Ministria për Integrim Evropian

2006 – 2011: Këshilltar në Misionin e Republikës së Shqipërisë në BE, Bruksel

2003 – 2006: Specialist, Drejtoria për Integrimin Evropian, Ministria e Punëve të Jashtme

2001 – 2002: Specialist, Drejtoria e Shtypit dhe Informacionit, Ministria e Punëve të Jashtme

 

Doktor i Shkencave Politike, Universiteti i Ghent, Belgjikë

Master në Studime Bashkëkohore Evropiane, University of Sussex , Mbretëria e Bashkuar

Bachelor në Historinë e Evropës Moderne, Universiteti i Napolit Federico II, Itali

Ndiqni ne platformen X https://twitter.com/sokol_dedja

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91783183

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00