Ambasadori Cici takon Jessica Natali, shqiptaren e parë të punësuar tek restoranti NOMA.

Ambasadori Cici takon Jessica Natali, e cila ka fituar pozicionin si „Chef de partie“ restorantin e famshëm danez NOMA.

Jessica me nënë shqiptare dhe baba italian është diplomuar shkollën e hotelerisë Lorento (Ancona) dhe është shqiptarja e parë punon  me kontratë restorantin "Noma" Kopenhagë, njohur ndërkombëtarisht, fitues i shpërblimeve shumta prestigjioze dhe tre herë restoranti i mirë botë.

Jessica Natali, një vajzë, e cila është krenare për origjinën e saj shqiptare dhe me një shqipe shumë pastër pohon i mungon Shqipëria, afërmit dhe miqtë e saj atje, kuzhina tradicionale, vendet e bukura, ndonëse shkon shpesh për pushime atje. Ajo ka fituar një kontratë si “Chef de partie„ pas një periudhe gjatë prove dhe trajnimi gjatë cilës ajo mundi tregojë jo vetëm pasionin e saj për gatimin por edhe profesionalizmin nivelin e kërkesave një restoranti tillë sic është NOMA Kopenhagë.

Jessica është kuzhinierja e re e punësuar Restorantin NOMA.

Për suksesin e Jessicas dhe punësimin e saj NOMA kanë shkrojtur edhe gazetat italiane (Claudia Arleti La Republica).

Ambasadori Cici i dhuroi Jessicas nje flamur vogël shqiptar si një kujtim nga vizita e saj e parë Ambasadën e Shqipërisë Kopenhagë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91783183

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00