Ambasadori

 

 

JETËSHKRIMI I AMBASADORIT

Dr. Suela Janina

 

Znj. Suela Janina është emëruar Ambasadore e Republikës Shqipërisë pranë Bashkimit Europian me Dekretin e Presidentit Republikës Nr. 8660, datë 31.7.2014. Ambasadorja Janina i paraqiti Letrat Kredenciale Presidentit te Keshillit Europian SH.T. Z Herman Van Rompuy, ne datën 4 nëntor 2014.

Znj. Janina u lind 28.6.1976. Ajo ka përfunduar studimet per drejtësi Universitetin e Tiranës dhe ka ndjekur Masterin për Demokraci dhe Drejtat e Njeriut, akorduar nga një program i përbashkët i Universitetit Sarajevës dhe Universitetit Bolonjës. Ambasadorja Janina mban gradën shkencore “Doktor” fushën e drejtës ndërkombëtare, mbrojtur Universitetin e Tiranës.

Ambasadorja Janina është diplomate karriere. Ajo u pjesë e shërbimit jashtëm gusht 1999 dhe deri tani ka patur detyra ndryshme diplomatike Ministrinë e Punëve Jashtme dhe jashtë vendit. Para se emërohej detyrën e Ambasadorit, znj. Janina ka mbajtur detyrën e Drejtorit Përgjithshëm Drejtorisë Marrëdhënieve Shumëpalëshe.

Ambasadorja Janina ka nja eksperiencë të gjerë me organizatat ndërkombëtare. Në maj 2011 ajo u zgjodh anëtare e Komitetit të OKB për Zhdukjet me Forcë dhe mban për të dytën herë radhazi detyrën e nënkryetarit të Komitetit. Ajo është caktuar zëvendësarbitër në Gjykatën e OSBE për Pajtim dhe Arbitrazh.

Ambasadorja Janina zotëron gjuhët angleze, italiane dhe flet gjuhën frenge.

Ambasadorja Janina është e martuar dhe nënë e dy fëmijëve.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00