Articles

3. Ministri Igli Hasani në Konferencën për Mbrojtjen Kibernetike të zhvilluar nga NATO në Berlin.

Albanian

Në datën 09.11.23 në Berlin u zhvillua Konferenca e Mbrojtjes Kibernetike organizuar nga #NATO dhe Ministria e Jashtme Federale Gjermane Auswärtiges Amt, ku Ministri Igli Hasani ishte i ftuar si panelist përkrah homologëve të shteteve të ndryshme Evropiane duke përfshirë homologen Gjermane Annalena Baerbock, atë Finlandeze Elina Valtonen si dhe Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg.

Samiti i III i Diasporës Shqiptare: Nga Diaspora në Atdhe!

Albanian

Nën kujdesin e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka kënaqësinë t’ju ftojë në Samitin e III të Diasporës, i cili do të zhvillohet më datat 22-23 nëntor 2023, në Tiranë.

Krenar që tashmë kemi ndërtuar një traditë disa-vjeçare të organizimit të Samitit të Diasporës, për të diskutuar mbi të ardhmen e përbashkët sociale, politike dhe ekonomike të vendit.

Njoftim

Albanian

Të nderuar qytetarë,
Në vijim të aplikimeve në portalin e-albania.al për shërbime konsullore, ju njoftojmë se në sektorin konsullor të Ambasadës së RSh në Berlin nuk është e mundur të ofrohen shërbimeve konsullore me prezencë fizike të shtetasve në ambasadë, perfshirë edhe shërbimin e pasaportave dhe kartave ID nga data 1 mars 2021 deri me datë 10 mars 2021.
Njoftimi i mësipërm bëhet pasi për arsye të pandemisë stafi i ambasadës për shkak gjurmimi kontaktesh potenciale me persona të infektuar nga covid 19 duhet të vazhdojë punën nga shtëpia deri me datë 10 mars 2021. 

NJOFTIM MBI ZGJATJEN E VLEFSHMËRISË SË PASHAPORTAVE QË SKADOJNË NË VITIN 2020

Albanian

AMBASADA INFORMON TË GJITHË SHTETASIT SHQIPTAR QË JETOJNË NË GJERMANI SE:

AFATI I VLEFSHMËRISE SË PASHAPORTAVE TË SHTETASVE SHQIPTARË QË PËRFUNDON BRENDA VITIT 2020, ZGJATET DERI NË 31 DHJETOR 2020.

Ambasada e RSH në Berlin do të njoftojë institucionet Gjermane me Notë Verbale për këtë vendim. Gjithësesi, nëse institucionet në Gjermani do të kërkojnë paraqitjen e një vërtetimi nga ana juaj që konfirmon zgjatjen e afatit, vërtetimi do të lëshohet nga shërbimi konsullor i Ambasadës në Berlin si dhe nga Konsullata në Mynih.

THIRRJE:

Albanian

Drejtuar Mësuesve të Mësimit Plotësues të Gjuhës Shqipe në Gjermani:
"Për dërgimin e kërkesave për tekste mësimore për vitin shkollor 2020-2021".

 

OPERACIONI PËR RIATDHESIMIN E QYTETARËVE SHQIPTARË

Albanian

Datat e Fluturimeve:
( Data/Aeroporti i Nisjes/Ora Nisjes /Ora Mbërritjes/Aeroporti Pritës dhe Çmimi (€)):
-------------------------------------------
18/04/2020 Tiranë (TIA) 3:30 4:00 Istanbul (IST)
18/04/2020 Istanbul (IST) 4:40 6:25 Tiranë (TIA) 100.00
18/04/2020 Tiranë (TIA) 13:00 14:25 Romë (FCO)
18/04/2020 Romë (FCO) 15:30 16:55 Tiranë (TIA) 100.00
19/04/2020 Tiranë (TIA) 13:00 15:05 Milano (MXP)
19/04/2020 Milano (MXP) 16:10 18:15 Tiranë (TIA) 100.00
20/04/2020 Tiranë (TIA) 8:00 8:30 Bari (BRI)

Njoftim‼

Albanian

Në vijim të planit te shpallur nga Qeveria Shqiptare për kthimin ne atdhe lutemi ndiqni udhezimet  mbi mënyrën e rezervimit të biletave dhe vendit të karantinimit të detyruar në njoftimin e Ministres znj. Balluku në vidio mesazhin më poshtë. Theksojmë se rezervimi i biletave duhet të bëhet vetë nga secili shtetas i interesuar me shpenzimet e veta.
 
SISTEMI ONLINE PËR REZERVIMIN E RIATDHESIMIT ËSHTË  GATI PËR T'U AKSESUAR.
www.airalbania.com.al/sq/reparation-information
 

Njoftim mbi planin e ri per Riatdhesimin e shtetasve shqiptarë!

Albanian

Detajet me poshte nga Ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku e e cila sqaron se si do të kryhet procesi i riatdhesimit nëpërmjet avionëve të Air Albania.
 
" Të nderuar bashkëqytetarë, Shqetësimi juaj për procesin e riatdhesimit, tashmë ka gjetur një zgjidhje.
 

Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së.

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma.
Gjithashtu, ju bëjmë me dije se janë riatdhesuar të gjitha rastet emergjente, të cilat janë vlerësuar me rigorozitet nga Përfaqësitë e RSH-së në botë.

Përditësim

Albanian

Përditësohuni me situatën e #Covid_19 në Shqipëri.

 

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Ambasada e RSH-së në Berlin - Botschaft der Republik Albanien

Sektori Konsullor - Konsularischer Dienst:

Tel +49 30 25942013
Tel +49 30 81816894

Nr. i emergjences - Notrufnummer:


Mobile +49 174 8619587

Sektori Politik dhe Administrativ - Politischer Dienst und Verwaltung:

Tel. +49 30 25942014
Tel: +49 30 25942015
Fax +49 30 25931890

PËR ÇËSHTJE KONSULLORE LUTEMI DREJTOHUNI NË ADRESËN E POSTËS ELEKTRONIKE ZYRTARE

E-MAIL

konsullata.berlin@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
09:00 - 17:00
E premte
09:00 - 14:00

Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.00 - 13.00