Shërbime të Ambasadës

Shërbime konsullore

Shtetësia shqiptare:

- Fitimi i shtetësisë

- Rifitimi i shtetësisë

- Lënia e shtetësisë

Veprimet e gjendjes civile:

- Lindjet

- Martesat

- Raste vdekjesh

Legalizimi i dokumenteve

Pasaportat dhe Kartat ID

Leje Kalimi

Prokurat

Tarifat për shërbimet konsullore

Llogaria bankare për shërbimet konsullore

 

NJOFTIM PER AZILKERKUESIT

Azilkerkuesit, femijte e te cileve kane lindur ne Gjermani, duhet patjeter te kryejne legalizimin e certifikatave te lindjes se femijeve, para kthimit te tyre ne Shqiperi. Vetem legalizimi i certifikatave, u mundeson atyre rregjistrimin e femijeve ne Shqiperi. Luteni te shihni Legalizimi i dokumenteve.

 

NJOFTOHEN TE GJITHE AZILKERKUESIT SHQIPTARE NE GJERMANI SE PAS PAJISJES ME EU LAISSER PASSER (LEJE KALIMI EVROPIANE), JANE TE LEJUAR TE UDHETOJNE PER NE SHQIPERI, VETEM NE RRUGE AJRORE DHE JO TOKESORE. LUTENI TE  NDIQNI KETE UDHEZIM PER TE SHMANGUR CDO LLOJ INKOVENIENCE.
 
 
 

Informacione udhëtimi për shtetas shqiptarë

Udhëtimi vende ndryshme

Lëvizja e lirë vëndet e hapësirës Schengen

Vendet ku nuk sugjerohet udhëtimi

 

Informacione udhëtimi për shtetas huaj

Shtetasit mund hyjnë Shqipëri pa viza

Mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe shërbimit hyjnë Shqipëri pa viza

Ku mund aplikohet për vizë për Shqipëri

Formulari i aplikimit për vizë shqiptare

Kalendari i festave zyrtare për vitin 2020

 

  Ambasada e RSH në Berlin nuk do të ofrojë shërbime konsullore në ditët e festave zyrtare në vijim.
 • 01 Janar 2020 Festat e Vitit të Ri

 • 02 Janar 2020 Festat e Vitit të Ri

 • 03 Janar 2020 Pushim zyrtar***

 • 14 Mars 2020 Dita e Verës*

 • 22 Mars 2020 Dita e Nevruzit*

 • 12 Prill 2020 E diela e Pashkëve Katolike*

 • 19 Prill 2020 E diela e Pashkëve Ortodokse*

 • 01 Maj 2020 Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve

 • 24 Maj 2020 Dita e Bajramit të Madh**

 • 31 Korrik 2020 Dita e Kurban Bajramit**

 • 05 Shtator 2020 Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës*

 • 28 Nëntor 2020 Dita Flamurit dhe e Pavarësisë*

 • 29 Nëntor 2020 Dita e Çlirimit*

 • 08 Dhjetor 2020 Dita Kombëtare e Rinisë

 • 25 Dhjetor 2020 Krishtlindjet

  **Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.

 

 

 

 

Kontakt:

Botschaft der Republik Albanien

Friedrichstr. 231

10969 Berlin

Orari i Sektorit Konsullor: per publikun 

Ju njoftojmë  se për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19, sektori konsullor i Ambasadës së RSh në Berlin do të pezullojë të gjitha takimet me qytetarët në sportel deri më datë 4 maj 2020.​ 

 

Shërbimet e tjera konsullore të ofruara nga sektori konsullor i Ambasadës së RSH në Berlin do të vijojnë të ofrohen online.

 

Nr i Emergjences vetem per rastet e VDEKJES eshte : 0049 (0) 179 8215905 (pas 17:00) 

 

Tel.: +49 30 259304-00

Email: konsullata.berlin@mfa.gov.al

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Ambasada e RSH-së në Berlin - Botschaft der Republik Albanien

Sektori Konsullor - Konsularischer Dienst:

Tel +49 30 25942013
Tel +49 30 81816894

Nr. i emergjences - Notrufnummer:


Mobile +49 174 8619587

Sektori Politik dhe Administrativ - Politischer Dienst und Verwaltung:

Tel. +49 30 25942014
Tel: +49 30 25942015
Fax +49 30 25931890

PËR ÇËSHTJE KONSULLORE LUTEMI DREJTOHUNI NË ADRESËN E POSTËS ELEKTRONIKE ZYRTARE

E-MAIL

konsullata.berlin@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
09:00 - 17:00
E premte
09:00 - 14:00

Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.00 - 13.00