Ambasada e RSH në Izrael uron komunitetin shqiptaro-hebre shqiptarët që jetojnë në Izrael dhe kudo në botë Festen Kombetare!

GEZUAR FESTAT E NENTORIT!

 

28 Nentori është një ditë shumë e veçantë për të gjithë ne shqiptarët brenda apo jashtë vendit, edhe për komunitetin shqiptaro hebre që jeton në Izrael. Eshtë Dita e Pavarësisë, Festa jone Kombëtare qe mbart vlera pozitive duke i bashkuar te gjithe rreth një identiteti të fortë kombëtar.

Edhe pse këtë vit nuk do të jetë e mundur të takohemi dhe ta festojme së bashku, si pasoje e pandemise Covid-19, Ambasada e RSH në Izrael uron komunitetin shqiptaro-hebre, shqiptarët që jetojnë në Izrael dhe kudo në botë, me një dolli në distancë ne perkujtim te lidhjeve të forta me rrënjët, kulturën dhe traditat tona.

Dita e Pavarësisë, është festë që gëzon e bashkon, ringjall kujtime dhe ripërtërit shpresat për një të ardhme më të bukur. Veçojme në këtë ditë momentet më te bukura te takimeve tona të kaluara, punës së Ambasadës për intensifikimin e marrëdhenieve me shtetin e Izraelit në të gjitha fushat, si dhe vleresojmë me këtë rast mirënjohjen e popullit hebre për Shqiperine dhe popullin shqiptar për rolin e tyre në mbrojtje te hebrenjve në ditët e errëta të Shoah-s.

 

 

 

שגרירות אלבנית בישראל מאחלת לקהילה האלבנית-יהודית ואלבנים בישראל ואלבנים ברחבי העולם יום לאומי שמח!

 

 

במשימתנו אנו מתמקדים גם בקידום שלמותה והתקדמותה של הקהילה האלבנית-יהודית בישראל לשמירה ופיתוח השפה, התרבות והמסורות האלבניות; לתמוך בשם הקהילה היהודית האלבנית על טובתם ורווחתם המשותפת או האישית בפסגות התפוצות או בפורומים אחרים. בהתאם למשימה שלנו, היא מכירה עוד יותר בכך שהתמקדות השגרירות שלנו הייתה בהגברת והגדלת הקשרים עסקיים, יחסים תרבותיים וחברתיים וקידום אלבניה בפרויקטים ופעילויות משותפים בישראל, שנועדו למתג את ארצנו כבעלת חזון ארוך טווח להגברת הנוכחות של העסקים והתיירות בשתי המדינות.

 

 

 

Albanian Embassy in Israel wishes Albanian-Jewish Community and Albanians in Israel and Albanians worldwide Happy National Day!

 

In our mission we are also focused in promoting the well-being and progress of the Albanian-Jewish community in Israel to maintain and develop the Albanian language, culture and traditions; to advocate on behalf of the Albanian Jewish community for their common or individual good and welfare in Diaspora Summits or other Forums. Consistent with our mission it is further acknowledged the focus of our Embassy in intensifying and increasing the businesses ties, cultural and social relations and promote Albania in common projects and activities in Israel, designed to brand our country having a long-term vision to increase the businesses and tourist’s presence in both countries. ​

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00