Ambasadori

 

INFORMACIONI PERSONAL Dr. Bardhyl  Canaj
 
Ambasada e Republikës Shqipërisë
 
Rr: Ambasada Shqiptare

Laz-Rom Building, 11 Tuval Street, 

Ramat Gan 5252226, Israell
 
TEL : 00972 54 4806601
 
Gjinia: Mashkull  | Data e Lindjes 29/08/1959 | Shtetësia  Shqipëtare
 
 
POZICIONI APLIKUAR
 
Ambasador  i  Republikës    Shqipërisë    Izrael
 
 
EKSPERIENCE PUNE
                  
Eksperienca Politike dhe Diplomatike
 
2013 - Korrik 2015   Drejtor i Departamentit Ekonomik pranë Ambasadës Izraelit Shqipëri                                        
2006 - 2012              Konsull Nderi i Izraelit Shqipëri
 
 
2002 -  2006             Këshilltar i Jashtëm i Ministrit Puneve Jashtme Shqipërisë.
 
 
- Anëtar i grupit punës për hartimin e Prioriteteve Politikës Jashtme Republikës Shqipërisë.
- Anëtar i grupit punës për hartimin dhe përcaktimin e Platformës Ministrisë Punëve Jashtme çështjes Kosovës.
- Negociator dhe pjesëmarrës delegacionin për rivendosjen marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Federatës Jugosllave.
- Pjesëmarrës grupin e punës dhe delegacionin e Ministrisë Punëve Jashtme gjatë diskutimeve Uashington mbi çështjen e Kosovës, pas përfundimit luftës.
                                                          
 
 
2001 - 2002   Këshilltar i Jashtëm i Ministrit Shtetit për Integrimin i Shqipërisë.                   
                       Anëtar i grupit punës për sesionin e S.E.E.C.P (Proçesi i Bashkëpunimit Evropës Juglindore)   Tiranë.
 
 
1999  - 2001                 Këshilltar i Jashtëm i Minsitrit Jashtëm dhe  Zëvendës Kryeministrit Shqipërisë,  
                       
1988 - 1991                  Sekretar i Parë pranë Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Egjipt,
 
1986 - 1988                  Diplomat pranë  Ministrisë se Punëve të Jashtme të Shqipërisë,
 
1982 - 1988                  Profesor pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Filozofisë, 
 
 
Eksperica  në  Biznes              
  
1992 – 2012               Drejtor Ekzekutiv, Kompani  Farmaceutike  “RIO-FARMA”
 
                                    Drejtor Ekzekutiv dhe Bashkëpronar
 
                                    Vendosja e mardhënieve me firma farmaceutike në mbarë botën sikurse: B.M.S (USA), TEVA               
 
                                    (Israel), UPSA (France), BOOTS (Britain), Medochemie (Cyprus), Lek-Sandoz (Slovenia)                              
                                    
                                                                                                                                                                                        
EDUKIMI
 
1987 - 2002    Doktoraturë  Shkenca PolitikeUniversiteti i Tiranës
 
1986 - 1988    Master i ShkencaveUniversiteti i Tiranës                                
                       
1979 - 1982    Fakulteti i FilozofisëUniversiteti i Tiranës
                     
             
NJOHURI PERSONALE
 
Gjuha Amëtare Gjuha Shqipe
 
Gjuhë të tjera:  Anglisht      C2
                          Italisht        C2                 
                      
Levels: A1/2: Basic user - B1/2: Independent user - C1/2 Proficient user
Common European Framework of Reference for Languages
 
Njohuritë në Komunikim Njohuri shumë të mira në komunikim.
 
Organizim / njohuri menaxheriale. Zhvillimin e aftësive  si negociator në diplomaci dhe sektorin e biznesit. Aftësi të mira menaxheriale dhe strategjike në nisjen e biznesit të ri.
 
 
Njohuri të lidhura me punën Ekspert dhe këshilltar i jashtëm në çështjet e jashtme dhe të integrimit. Studime dhe analiza për çështjen e Kosovës, marrëdhëniet në rajon, SHBA-së, OKB-së, Lindjes së Mesme, marrëdhëniet Turqi - Greqi, marrëdhëniet SHBA - Irak, Planin Annan`s për Qipron, etj.
 
 
Njohuri Kompjuterike Përdorim shumë i mirë i paketes Microsoft Office  
 
Leje drejtimi Lejedrejtimi për automjete kategorisë : B.
 
INFORMACION SHTESË
 
Publikime dhe Prezantime
 
Konferenca dhe Seminare
 
Subjekte të publikuara: Politika e Jashtme e Shqipërisë, ngjarjet në Ballkan, rasti i Kosoves, terrorizmi, Strategjia e re Amerikane pas 11 Shtatorit 2011, çeshtje të Lindjes së Mesme,etj.
 
Mbi 50 artikuj të publikuar, opinione dhe intervista në shtypin e përditshëm (Koha Jonë, Shekulli, Gazeta Shqiptare), revista shekncore dhe Radio Tirana.
Leksione në fondacionin Soros për politikën e jashtme me gazetarët e rinj.
Subjekte që lidhen me zhvillimet në Ballkan, ngjarjeve në Kosovë dhe Strategjinë Amerikane në Lindjen e Mesme dhe në Irak.    

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00