Articles

Rotary Club i Haifa dhe ai i Tiranës nenshkruajne Marreveshjen e Bashkepunimit

Albanian

Pas kontaktesh dhe takimesh për të intensifikuar bashkëpunimin ndërmjet dy Rotary Club, atë në Haifa dhe në Tiranë, u kalua në hapin tjetër, atë të konkretizimit të këtyre marrëdhënieve, duke u nënshkruar datë 23.06.2020, "Certificate of Recognition", dhe "Letter of Intent".
Tashmë, Rotary Club i Haifa dhe ai i Tiranës, do vijojnë zyrtarisht me projektet e tyre të bashkëpunimit në fushën e shkëmbimit të eksperiencave në çështjet e Arsimit, menaxhimit të ujrave dhe ndërgjegjësimit të publikut, si dhe pjesëmarrje në projektet e përbashkëta humanitare.

Konferencën digitale “The monetary policy response in Croatia, Euro area and Israeli economy in time of Covid-19 crises”

Albanian

Me ftesë të Ambasadores kroate, znj. Vesela Mrden Korac, në kuadër të presidencës kroate të BE-së, Ambasadori Canaj mori pjesë date 2 qershor 2020,  në Konferencën digitale “The monetary policy response in Croatia, Euro area and Israeli economy in time of Covid-19 crises”.
Në këtë konferenncë on-line, ishte i ftuar edhe Ambasadori i BE-së Emanuele Giaufret.

Takim i Ambasadoreve te Ballkanit me Think Creative per promovimin e turizmit

Albanian

Me iniciaivën e Drejtorit të Departamentit të Ballkanit në MPJ izraelite, Dan Oryan, Ambasadorët e Ballkanit të akredituar në Izrael, zhvilluan date 10.06.2020 një takim me kompaninë "Think Creative." Qëllimi i takimit ishte, promovimi i turizmit ndërmjet Izraelit dhe vendeve të Ballkanit, për periudhën post-Covid-19.

Takim i organizatave jo-qeveritare izraelite partnere te OJF shqiptare

Albanian

Znj.Carmit Lubanov, Drejtore Ekzekutive e "Association for Environmental Justice in Israel (AEJI)" dhe z. Mossi Raz, ish-anëtar i Parlamentit izraelit dhe anëtar bordi i AEJI, 'zhvilluan një takim në përfaqësi, me qëllim njohjen me projektet e tyre në Shqipëri.

Ambasadorët e Ballkanit në Izrael në takim me grupet e biznesit izraelit!

Albanian

Dje, Ambasadorët e Ballkanit në Izrael së bashku me Drejtorin e Ballkanit në MPJ, Dan Oryan, morën pjesë në një takim me grupet e biznesit izraelit, të interesuar për të investuar dhe hyrë në tregun e vendeve të rajonit të Ballkanit.

Ministria e Jashtme izraelite organizon takimin virtual " E-Tour Dead Sea"

Albanian

Ministria e Jashtme izraelite organizoi sot takimin virtual " E-Tour Dead Sea", duke ndare informacione interesante mbi historinë, kulturën dhe turizmin e Detit të Vdekur, Masadës dhe Ein Gedi, të cilat konsiderohen një nga zonat më të njohura në mbarë botën.
Në këto kohëra pandemie të jashtëzakonshme, Ministria e Jashtme organizoi kete aktitvitet jo të zakonshëm me trupin diplomatik të akredituar në Izrael, një vizitë virtuale pikërisht në vendet turistike më të njohura izraelite ku ndërthuren më së miri historia, lashtësia dhe kultura unike e popullit hebre.

Ambasadori Canaj merr pjese ne fushaten mediatike te Bashkise Ramat Gan

Albanian

Ambasadori Bardhyl Canaj, ka bere urimin e tij ne Diten e Pavaresise se Izraelit, date 28-29 Prill, nepermjet nje fushate mediatike te inicuar nga Kryetari i Bashkise Ramat Gan, Carmel Shama. Me ftese te tij ,  Ambasadat te cilat i kane selite ne Ramat Gan, uruan njezeri, Diten e Pavaresise, 72 vjetorin e shtetit te Izraelit, prane flamurit izraelit ne krah.

Mesazhi i Presidentit te Republikes z. Ilir Meta Me rastin e Yom HaShoah, Ditës Përkujtimore të Holokaustit!

Albanian

Mesazhi i Presidentit te Republikes z. Ilir Meta Me rastin e Yom HaShoah, Ditës Përkujtimore të Holokaustit!
Me rastin e Yom HaShoah, Ditës Përkujtimore të Holokaustit ne kujtojmë me dhimbje dhe nderim 6 milion viktima të pafajshme të mizorisë naziste!
Krenar për kombin shqiptar që në periudhën më të errët të njerëzimit, mikëpriti dhe mbrojti hebrenjtë, duke mos dorëzuar asnjë prej tyre.
KURRË MË përndjekjes, shtypjes, gjenocidit dhe shfarosjes së njeriut për shkak të kombësisë, besimit fetar apo bindjeve politike!

Ambasadori Canaj ne Video-conference me Presidentin Rivlin dhe Ministrin e Jashtem Katz

Albanian

Me rastin e Ditës së Pavarësisë, Ministria e Jashtme e Izraelit, në pamundësi të organizimeve ceremoniale për këtë rast, zhvilloi date 26 Prill takimin virtual nëpërmjet platformës ZOOM , ku Presidenti Rivlin përshëndeti ambasadorët e akredituar në Izrael.
Në këtë takim, mbajti një fjalë përshëndetëse edhe Ministri i Jashtëm Katz.
Mesazhet që u përcollën kishin në qendër rëndësinë e kësaj dite për shtetin e Izraelit, forcimin e e tij dhe ecjen përpara pavarësisht sfidave të sigurisë ku ndër të fundmit përmendet edhe pandemia COVID-19.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00