Articles

Bashkëpunimi me Agjensinë ndërkombëtare për bashkëpunim ndërkombëtar MASHAV

Albanian

Takimi me Dan Oryan, Drejtori i Ballkanit në MPJ dhe Ambasador Canaj risolli në vëmendje rëndësinë e vendosjes së kontakteve mes palëve me qëllim  që Agjensia ndërkombëtare për bashkëpunim ndërkombëtar MASHAV, pranë MPJ izraelite, të dërgojë së shpejti një draft-marrëveshje MEPJ, ku të dy palët të dakordësohen për nënshkrimin e saj siç është diskutuar gjatë konsultimeve diplomatike zhvilluar në Tiranë mes dy MPJ në qershor 2021.

Takimi në Knesset me Kryetarin e Komisionit të Jashtëm dhe Mbrojtjes Ram Ben Barak

Albanian

Takimi në Knesset me Kryetarin e Komisionit të Jashtëm dhe Mbrojtjes Ram Ben Barak u fokusua në domosdoshmërinë e rinisjes së bashkëpunimit ndërmjet Komisioneve Parlamentare të Politikës së Jashtme dhe të Mbrojtjes mes dy parlamenteve tona. Palët u dakordësuan që brenda vitit 2021, të organizohet një takim virtual ndërmjet Kryetarëve përkatës të komisioneve më sipër. Z. Ben Barak shprehu dëshirën të zhvillojë një vizitë në Shqipëri në tre-mujorin e parë të vitit 2022, me qëllim konkretizimin e ideve të mësipërme të bashkëpunimit.
 

Takim me Ministrin pa portofol në Ministrinë e Financave Hamad Amar

Albanian

Ambasador Canaj u takua me  Ministrin pa portofol në Ministrinë e Financave Hamad Amar.

Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael mbledh së bashku personalitete nga fusha e akademisë historisë letërsisë dhe artit!

Albanian

Gjatë muajit shtator 2021 u zhvilluar Festivali Kulturor Shqipëri-Izrael i cili mblodhi së bashku një sërë personalitetesh nga fusha e akademisë, historisë, letërsisë dhe artit.
Pjesa e parë ishte një konferencë akademike, ku morën pjesë, me kumtesa origjinale dhe me fakte të reja të panjohura më parë për publikun, Akademiku Prof. Dr. Shaban Sinani, Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, dhe Drejtori i Arkivit Qëndror të Shqipërisë, Prof. As. Ardit Bido.

Pjesëmarrje në ditën e tretë të Konferencës Ndërkombëtare kundër Terrorizmit!

Albanian

Sot, u zhvillua dita e tretë e Konferencës Ndërkombëtare kundër Terrorizmit që zhvillohet ne ICT Herzliya ku morën pjesë zyrtarë të lartë si Drejtori kundër Terrorizmit nga Britania e Madhe Adam Hadley, Drejtori i ICT Universiteti Reichman Eitan Azani, Drejtori i Krimit Kibernetik nga INTERPOL Craig Jones, Drejtori i Agjensise per Sigurinë e Informacionit nga Republika Ceke Karel Rehka, etj.

Sulmet e 11 shtatorit 2001 ngjarje që nuk do të shlyhen nga kujtesa kolektive!

Albanian

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme Olta Xhacka me rastin e 20 vjetorit të goditjes së World Trade Center në New York si dhe sulmeve në Pentagon, deklaroi se goditjet kundër SHBA dhe ngjarjet e 11 shtatorit 2001 janë një nga ato ngjarje që vështirë do të shlyhen ndonjëherë nga kujtesa. Por mbi të gjitha, 11 shtatori është një ditë për të përkujtuar e nderuar kujtimin e atyre mijëra jetëve të pafajshme të humbura atë ditë e për të qenë më të bashkuar se kurrë edhe në emer të tyre, kundër terrorizmit e ekstremizmit.

 

Bashkëpunimi global si domosdoshmëri në luftën kundër Terrorizmit gjatë Konferencës Ndërkombëtare të 20-të Kundër Terrorizmit në ICT Herzliya

Albanian

Ambasadori Canaj mori pjese ne Konferencën Ndërkombëtare të 20-të Kundër Terrorizmit në ICT Herzliya, si në sesionin “in person”, ashtu dhe në platformën Zoom.
Konferenca kundër Terrorizmit, u zhvillua gjatë datave 10-14 shtator në Universitetin Reichman në Herzliya, dhe u përshëndet nga Prof. Uriel Reichman, President themelues dhe Kryetar i Bordit i ndjekur nga Shabtai Shavit Kryetar i Bordit të Drejtorëve dhe ish Drejtor i Mossad, të cilët në unison nënvizuan rëndësinë e bashkëpunimit global kundër terrorizmit si një sfidë globale.

Ambasada e RSH në Izrael i uron komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, në Shqipëri dhe të gjithë hebrenjve kudo në botë Gezuar Vitin e Ri 5782!

Albanian

Ambasada e RSH në Izrael i uron komunitetit shqiptaro-hebre në Izrael, në Shqipëri dhe të gjithë hebrenjve kudo në botë Gezuar Vitin e Ri 5782!

5 Shtatori Shenjtërimi i Nënë Terezës!

Albanian

Sot date 5 Shtator kremtojmë shenjtërimin e Nënë Terezës. Një ditë krenarie për këtë bijë të jashtëzakonshme të popullit shqiptar. Por edhe një ditë për të kujtuar mësimet që janë trashëgimia më e vyer që ajo i ka lënë botës: solidaritetin, mikpritjen dhe dashurinë për çdo njeri!

Pritje nga Presidenti Isaac Herzog!

Albanian

Ambasadori Bardhyl Canaj mori pjesë në pritjen e organizuar nga Presidenti i Shtetit të Izraelit Shkëlqesia e Tij Z. Isaac Herzog si i ftuar në aktivitetin  për nder të Trupit Diplomatik me rastin e Rosh Hashanah, Vitit të Ri Hebraik 5782, të mbajtur diten E enjte 2 shtator 2021 në Rezidencën e Presidentit.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00