Robert Singer vlereson me Cmimin e Lidershipit kunder Antisemitizmit Kuvendin e RSH

Sot zhvilluam në Përfaqësi një takim me z. Robert Singer, CeO i Jewish Impact, një nga figurat më në zë i organizatave lobuese amerikano hebreje, ish drejtues i WJC/World Jewish Congress.

Z. Singer, ishte iniciatori dhe organizatori i Forumit Ballkanik për Antisemitizmini, organizuar në partnership me Kuvendin e RSH, mbajtur virtualisht në Tetor 2020, me pjesëmarrjen e shumë figurave të larta politike ku përmendim Sekretarin Pompeo, Presidentin e EP, Sassoli etj

Qëllimi i takimit ishte vlerësimi për këtë Forum ballkanik, i pari i këij niveli i organizuar në rajonin e Ballkanit, me një audiencë prej 40 milion shikues dhe pjesëmarrës nga gjithë bota.

Përzgjedhja e Shqipërisë, për të zhvilluar një aktivitetit të këtyre përmasave, i atribuohet pilkërisht rolit unik të Shqipërisë në shpëtimin e hebrenjve gjatë LIIB, i vlerësuar nga figurat më të larta politike izraelite por sidomos promovuar nga organizatat lobuese amerikano-hebreje, si AJC, WJC, CAM, Jewish Agency etj.

Me këtë rast, z. Singer pas përshëndetjeve të rastit, i dhuroi Ambasadorit Canaj Dekoratën për Kuvendin e Shqipërisë, me motivacionin "Award for Leadership against Anti-Semitism to the Parliament of Albania".

Vlerësohet gjithashtu edhe aktiviteti i znj Valentina Leskaj, në rolin e anëtares së Bordit të CAM. Është hera e parë që një përfaqësuese shqiptare mban një pozicion të tillë në forume të tilla ndërkombëtare. Znj Leskaj ka propozuar që Akademia e Shkencave e RSH të miratojë përkufizimin e IHRA për antisemitizmin, si dhe të zhvillojë një sesion shkencor për rolin e Shqipërisë në shpëtimin e hebrenjve gjatë Holokaustit, në datën 26 Janar 2021, me rastin e Ditës së Holakustit.

 

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00