Rreth 1,15 miliardë euro u premtuan për Shqipërinë nga komuniteti ndërkombëtar si mbështetje për përpjekjet për rindërtim pas tërmetiti të 26 nëntorit 2019.

 
Rreth 1,15 miliardë euro u premtuan për Shqipërinë nga komuniteti ndërkombëtar si mbështetje për përpjekjet për rindërtim pas tërmetiti të 26 nëntorit 2019.
Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Konferencën e Donatorëve në Bruksel:
Më duhet të them që jam thellësisht i prekur e dua ta nis duke thënë shumë thjesht:
Thank you! Please!
Merci! S’il Vous Plait!
Danke! Bitte schön!
Grazie! Per favore!
Teşekkür ederim! Lütfen!
Do doja që të mund të vijoja të thoja “Faleminderit!” dhe “Të lutem!” në të gjitha gjuhët tuaja e nëse mundem në gjuhën time, “Faleminderit!” dhe “Ju lutem!”.
Faleminderit nga thellësia e zemrës për mbështetjen e vyer që keni dhënë deri më tani!
Ju lutem, flas këtu në emër dhe nga zemra e të gjithë shqiptarëve, ju lutem, na mbështetni ca më tej!
Faleminderit që pranuat ftesën e Presidentes së Komisionit Europain në këtë mbledhje të posaçme, për të kuptuar se sa të errëta kanë qenë këto momente për vendim tim. Kështu që po, ju lutem, na ndihmoni teksa përpiqemi të rimëkëmbemi nga dëmet që shkojnë përtej mundësive tona njerëzore e të rindërtojmë nga goditja e pamëshirshme që na goditi në orët e hershme të 26 nëntorit të vitit të kaluar.
Faleminderit Ursula, ty personalisht dhe ekipit tënd të mrekullueshëm!
Faleminderit po ashtu Charles Michel, që na treguat që prej atij momenti të parë tronditjeje, deri në këtë moment kaq të ngrohtë e ngushëllues të kësaj mbledhjeje kaq të madhe, frymën e Bashkimit Euorpian, të këtij organizmi të mrekullueshëm që ka bërë kaq shumë, për të çuar përpara paqen dhe prosperitetin në mbarë një kontinent të përkufizuar nga lufta e që i ka dhënë kaq shumë ndihmë vendit tim dhe rajonit nga i cili vij, gjatë 3 dekadave përpjekjeje për të ndërtuar shtete demokratike në rrënojat e komunizmit e diktaturës që la pas për shoqëritë tona.
Per me teper: https://kryeministria.al/newsroom/together-for-albania-konferenca-e-dona...
 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00