Takim me CEO të Kompanisë “United Hatzalah’

 Ambasadori Canaj u takua ne daten 30 Maj, me CEO të Kompanisë “United Hatzalah’ z. Moshe Teitelbaum dhe Zv/Presidenti i saj z. Dov Maisel, në zyrat e tyre qëndrore në Jeruzalem, me qellim implementimin e modelit te tyre edhe ne Shqiperi.
“United Hatzalah” ose “United Rescue” është një kompani e sukseshme izraelite e krijuar në SHBA, dhe operative ne disa vende te botes, me qender ne Jerusalem, është e dedikuar në përmirësimin e jetës dhe shërbimeve mjekësore në rastet urgjente.
Shërbimet e tyre ofrohen duke krijuar një rrjet lokal vullnetarësh (Community Based Emergency Caregivers (CBEC), model i cili është implementuar suksesshëm në kryeqyete ku përqëndrimi i popullsisë është më i madh.

Ky model fuqizon komunitetin për të dhënë kujdes para-ambulator të shpejtë, me qëllim shpëtimin e jetëve të njerëzve, të cilët nuk mund të shpëtohen nga vonesat e ambulancave si pasojë e trafikut. (Vullnetaret e trajnuar, perdorin “scutter”). Koha e dhënies së ndihmës të këtij modeli është 90 seconda deri në 3 minuta, ndërkohë që një ambulance i nevojitet 15-20 minuta afërsisht.

"Shpetimi I jeteve"-shpeton boten!

Adresa

Ambasada Shqiptare
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israell

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E Diel - E Enjte
9:00- 17:00