MINISTRI I BUJQËSISË Z. PANARITI ZYRTARISHT VIZITOI PODGORICËN

datën 22 mars 2016, një delegacion i kryesuar nga Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit Ujrave, z. Edmond Panariti, zhvilloi një vizitë zyrtare Mal Zi me ftesë homologut tij, Ministrit Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z. Petar Ivanovic. Programi i vizitës përmbante takimin dypalësh delegacioneve si dhe një vizitë plantazhin e verës Komunën e Tuzit. Temat e bisedimeve ishin bashkëpunimi dypalësh, menaxhimi i përbashkët i ujrave, çështje prodhimeve bujqësore e blegtorale etj.
 
dy ministrat theksuan marrëdhëniet shumë mira midis dy vendeve tona gjitha fushat dhe veçanërisht ato mbulojnë dikasteret e tyre. Gjatë bisedimeve u ra dakord :
 
“Marrëveshja kuadër mes Qeverisë Republikës Shqipërisë dhe Qeverisë Malit Zi mbi Marrëdhëniet e Ndërsjellta fushën e Menaxhimit Burimeve Ujore” nënshkruhet shpejti Tiranë gjatë vizitës Ministrit Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z. Petar Ivanovic, i cili u ftua nga Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit Ujrave, z. Edmond Panariti, për zhvilluar një vizitë zyrtare Shqipëri
 
fillohet me mbajtjen e takimeve rregullta ekspertëve dy ministrive, çdo një ose dy muaj, përkatësisht Shkodër dhe Podgoricë, me qëllim trajtimin e problematikave liqenin e Shkodrës dhe lumin Buna. 
 
nisin procedurat për njohjen e çertifikimit produkteve bujqësore dhe blegtorale, për cilën do duhet nënshkrimi i një memorandumi.
 
Ketë një shkëmbim rinjve dhe pedagogëve institucionet respektive për qëllime trajnimi dhe marrje eksperiencës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Bulevar Dzordza Vashingtona br.98
Capital Plaza, 81000 Podgorica Montenegro

Tel / Fax

Tel: +38220671772
Fax: +38220671772
Emergjencat: +382 67 288 757

E-MAIL

embassy.podgorica@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00