PËRCJELLJA E CEREMONISË SË SHENJTËRIMIT TË NËNËS TEREZE NË ULQIN

Me rastin e shenjtërimit të Nënë Terezës, tek busti në oborrin e Shtëpisë së Shëndetit në Ulqin, u vendos një video-monitor, në të cilin qytetarët e Ulqinit patën mundësi të përcjellin drejtpërdrejtë këtë ceremoni. Ky eveniment u organizua nga Kuvendi Komunal i Ulqinit dhe tre shoqatave, konkretisht "Don Gjon Buzuku" nga Veriu Shkodrës, Asociacioni Kristian "Kuvendi i Arbrit 1703" nga diaspora shqiptare në Gjermani dhe Shoqata "Don Simon Filipaj" nga diaspora shqiptare në SHB...A.

Në emër të shoqatave dhe si drejtues i aktivitetit, përshëndeti z. Nikolla Shabani. Më pas e morën fjalën Ambasadori i RSH-së, z. Ernal Filo, Kryetari i Kuvendit Komunal të Ulqinit, Loro Nekriq, Drejtori i Përgjithshëm i Çështjeve Konsullore në MPJ të Malit të Zi, z. Zheljko Stamatovic. Të gjithë folësit theksuan rëndësinë e madhe të këtij akti për një nga njerëzit më unikë në botë dhe që me punën dhe përkushtimin e saj ka dhënë mesazhe që duhet të ndiqen nga të gjithë. Krenar për këtë bijë shqiptare me famë botërore.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Bulevar Dzordza Vashingtona br.98
Capital Plaza, 81000 Podgorica Montenegro

Tel / Fax

Tel: +38220671772
Fax: +38220671772
Emergjencat: +382 67 288 757

E-MAIL

embassy.podgorica@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00