VIZITA E MINISTRES SË INTEGRIMIT EUROPIAN ZONJËS KLAJDA GJOSHA

Ministrja e Integrimit, znj. Klajda Gjosha, krye një delegacioni me përfaqësues kësaj ministrie dhe Ministrisë sonë Jashtme, zhvilloi dje një vizitë pune Podgoricë, gjatë cilës u takua me Zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e Punëve Jashtme, Igor Lukshiç, si dhe me Kryenegociatorin e Malit Zi për BE-në, Ambasadorin Aleksandar Andrija Pejoviç.

takimin e parë Komitetit përbashkët Mali i Zi-Shqipëri për Integrimin Europian, zhvilluar dje Podgoricë, Ministrja e Integrimit Klajda Gjosha dhe Kryenegociatori i Malit Zi për BE-në, Aleksanda Pejoviç, kanë vlerësuar se, dy vendet ndajnë qëllim dhe vizion përbashkët europian dhe këtë plan do t'i përkushtohen forcimit mëtejshëm marrëdhënieve bilaterale. Pejoviç ka rikujtuar se, Këshilli i përbashkët është themeluar me marrëveshjen e nënshkruar mes dy qeverive, e cila ka hyrë fuqi me 16 dhjetor vitit kaluar. Ai shpreson se, ky organ do jetë një forum i mirë për shkëmbimin e përvojave dhe njohurive mes dy vendeve rrugën drejt anëtarësimit BE. Po ashtu, Pejoviç ka theksuar se, bashkëpunimi i Malit Zi dhe Shqipërisë është cilësor dhe shënon rezultate mira, duke shtuar se, si për njërin vend, ashtu edhe për tjetrin, integrimi BE mbetet synim kryesor. Edhe Ministrja Gjosha ka shprehur besimin se, gjatë takimeve këtij organizmi do arrihen rezultate mira, aktivitete dhe një bashkëpunim i ngushtë mes dy vendeve. Nga ana tjetër ajo ka theksuar se, reforma e gjyqësorit, e cila do duhet realizohet, do sjellë tepër investime, por dhe do jetë çelësi i hapjes kapitujve negociues me BE-në.

 

Gjatë takimit me znj. Gjosha, Ministri Lukshiç vlerësoi marrëdhëniet tradicionalisht të mira mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, duke theksuar gjithashtu nevojën që, ato të përmirësohen më tej në të gjitha fushat me rëndësi për të dyja vendet. Bashkëbiseduesit konstatuan se, është e natyrshme që, Shqipëria dhe Mali i Zi, si dy vende mike dhe fqëinje, të mbështesin njëri-tjetrin në proceset e integrimit. Ministrja Gjosha vuri në dukje rëndësinë që ka për rrugën e integrimit të mëtejshëm të Shqipërisë, marrja e përvojës që Mali i Zi ka përftuar në këtë drejtim. "Konteksti i përbashkët rajonal dhe marrëdhëniet e mira dypalëshe na orientojnë drejt një bashkëpunimi dhe komunikimi të vazhdueshëm, jo vetëm mes dy vendeve tona, por mes të gjitha vendeve të rajonit", shtoi ajo. Nga ana e tij, Lukshiç shtoi se, Mali i Zi është i gatshëm të ofrojë mbështetje të plotë ndaj institucioneve shqiptare në rrugën e integrimit në BE. Procesi i negociatave, u shpreh ai, përshpejton reformat dhe kontribuon në forcimin e institucioneve, sundimin e ligjit dhe zhvillimin ekonomik të shoqërisë. Duke patur parasysh faktin se, ky proces është gjithëpërfshirës, Lukshiç theksoi gjithashtu se është shumë e rëndësishme që shoqëria civile të përfshihet në mënyrë aktive në të.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Bulevar Dzordza Vashingtona br.98
Capital Plaza, 81000 Podgorica Montenegro

Tel / Fax

Tel: +38220671772
Fax: +38220671772
Emergjencat: +382 67 288 757

E-MAIL

embassy.podgorica@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00