Articles

Ambasadori

Albanian

Jetëshkrim:
Z. ARTEN HANKU
Ambasador, Ambasada e RSH në Republikën Sllovake
 
Data e lindjes: 01.05.1968. I martuar me Etleva Hanku. Kanë dy djem: Argi Hanku (28) dhe Helio Hanku (23).
 E-mail :arten.hanku@mfa.gov.al

NJOFTIM!

Albanian

Të nderuar qytetare! Ministria per Evropën dhe Punët e Jashtme te RSH, ka publikuar ne faqen e saj zyrtare se aktualisht qytetaret shqiptare dhe qytetarët slovake nuk kanë nevojë te kryejne apostilimin e dokumentave te tyre, pasi ndermjet dy vendeve dokumentet njihen reciprokisht, ne bazë të marreveshjes dypalëshe, pa patur nevojën e vules Apostille.
Më poshte linku i MEPJ, ku ndodhet njoftimi i mësiperm: https://punetejashtme.gov.al/legalizimi-dhe-apostilimi-i-dokumenteve/

Nga homazhet e kryera sot në Ambasadën e RSH në Bratislavë në nderim të gjeniut të letërsisë shqipe Ismail Kadare

Albanian

3 korrik 2024.

Nga homazhet e kryera sot në Ambasadën e RSH në Bratislavë, nga ana e trupit diplomatik dhe komunitetit mbarëshqiptar, në nderim të gjeniut të letërsisë shqipe, shkrimtarit të shquar me përmasa botërore, ISMAIL KADARE.

R.I.P.

Me vendim të qeverisë shqiptare janë shpallur dy ditë zie kombëtare në datat 2-3 korrik 2024, për humbjen e gjigandit të letërsisë shqiptare, ISMAIL KADARE.

Albanian

Të nderuar bashkëkombas!

Me vendim të qeverisë shqiptare janë shpallur dy ditë zie kombëtare në datat 2-3 korrik 2024, për humbjen e gjigandit të letërsisë shqiptare, ISMAIL KADARE.

Në orën 13.00 të datës 3 korrik 2024, do të mbahet një minutë heshtje për nder të tij.

Libri i ngushëllimeve me këtë rast do jetë i hapur në Ambasadë në datë 3 korrik 2024, në oraret 10.00-12.00 dhe 14.00-16.00, si dhe në formë elektronike në adresën: condolences@mfa.gov.al

R.I.P.

Pjesëmarrje e Kryetarit të Bashkisë së Tiranës z. Erion Veliaj në Samitin: “Pact of Free Cities”

Albanian

29 maj 2024.
Pjesëmarrje e Kryetarit të Bashkisë së Tiranës z. Erion Veliaj në Samitin: “Pact of Free Cities”, organizuar nga Bashkia e Bratislavës në datat 27-28 Maj 2024, me pjesëmarrjen e mbi 17 kryebashkiakëve nga gjithë Evropa dhe prezantimi atraktiv i tij në panelet e aktivitetit, për tema të ndryshme mbi zhvillimin e Tiranës.

Njoftim!

Albanian

Njoftim!

Njoftojmë bashkatdhetarët tanë se dita e hënë datë 17 qershor 2024, do të jetë ditë pushimi zyrtar, me rastin e Festës së Kurban Bajramit!

Gëzuar Festën besimtarëve muslimanë!

Takim i Ambasadorit z. Arten Hanku me Sekretarin e Shtetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Evropiane, z. Marek Eštok.

Albanian

15 maj 2024.

Takim i Ambasadorit z. Arten Hanku me Sekretarin e Shtetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Evropiane, z. Marek Eštok. Në një klimë miqësore dhe bashkëpunuese, u diskutua mbi statusin pozitiv aktual të marrëdhënieve dypalëshe dhe çështjet me interes reciprok ndërmjet dy vendeve tona.

Njoftim!

Albanian

4 maj 2024.
Njoftojmë qytetarët tanë se dita e hënë datë 6 maj, është ditë pushimi zyrtar me rastin e Festës së Pashkëve Ortodokse.

Gëzuar Festën besimtarëve ortodoksë!

Promovimi i librit të parë poetik, vëllimit me poezi me titull „Këngët e Shekullit Kallkan“.

Albanian

Më datë 20 prill 2024, në ambjentet e Ambasadës u zhvillua aktiviteti për promovimin e librit të parë poetik, vëllimit me poezi me titull „Këngët e Shekullit Kallkan“, të autores kosovare Iliriane Baraliu-Lladrovci. Morën pjesë diplomatë, përfaqësues të fushës akademike, studentë, përfaqësues të biznesit dhe të komunitetit shqiptar me banim në Sllovaki.

Njoftim!

Albanian

 

Njoftojmë bashkatdhetarët tanë se dita e nesërme datë 14 mars 2024, është ditë pushimi zyrtar me rastin e Ditës së Verës!

Gëzuar Festën!

Pages

Adress

Postal Address

Embasy of Albania
Ventúrska 277/16,
811 01 Bratislava

Slovak Republic

Tel / Fax

Tel: 004212 638 100 50
Emergency call:
00421 904 801 391

E-MAIL

embassy.bratislava@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
10:00 - 15:00