Articles

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadorin e ri të Italisë në Slloveni

Albanian

Në datën 24 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi priti në takim prezantues Carlo Campanile, ambasador i Italisë në Slloveni. Takimi ishte shumë miqësor dhe informativ. Përveç bashkëpunimit shumë të mirë dypalësh Shqipëri-Itali, janë diskutuar edhe një numër temash të tjera si integrimi Evropian i Shqipërisë, situata në rajonin e Ballkanit Perëndimor, etj.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadorin e ri të Egjiptit në Slloveni

Albanian

Në datën 24 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi priti në takim prezantues Reda Habib Zaki, ambasador i Egjiptit në Slloveni. Gjatë takimit përveç shprehjes së urimeve më të mira gjatë ushtrimit të detyrës të ambasadorit Zaki, u diskutua për një numër temash. Ndër to, mund të veçohen ato të bashkëpunimit dypalësh Shqipëri-Egjipt, zhvillimet në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe në Lindjen e Mesme, etj.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në veprimtarinë e diplomacisë ekonomike, organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Sllovenisë

Albanian

Në datën 23 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi ishte i pranishëm në veprimtarinë e radhës të diplomacisë ekonomike, organizuar nga ana e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Sllovenisë në Novo Mesto.

Ekspozitë dokumentare-pasaportat që shpëtuan shumë hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore, çelet në Maribor

Albanian

Në datën 22 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi ishte i pranishëm në ceremoninë e çeljes së eksopozitës dokumentare-pasaportat që shpëtuan shumë hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore, ekspozitë e hapur në Universitetin e Mariborit.

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me ambasadorin e Ukrainës në Slloveni

Albanian

Në datën 17 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi ka zhvilluar takim me Mykhailo F. Brodovych, ambasador i Ukrainës në Slloveni. Gjatë takimit është diskutuar për prioritetet e Kryesisë Shqiptare të OSBE-së 2020, duke u fokusuar në dimensionin politiko-ushtarak dhe sidomos në krizën në e rreth Ukrainës. Po ashtu, bashkëbiseduesit kanë diskutuar edhe për intensifikimin e marrëdhënieve e të bashkëpunimit dypalësh Shqipëri-Ukrainë.

Diplomacia Parlamentare, kontribut të rëndësishëm në forcimin e marrëdhënieve ndërmjet Shqipërisë dhe Sllovenisë

Albanian

Në datën 16 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Franc Trček, kryetar i grupit të miqësisë parlamentare Slloveni-Shqipëri.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pritet në takim nga Zoran Stančič, kreu i Përfaqësimit të Komisionit Evropian në Slloveni

Albanian

Në datën 16 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Zoran Stančič, drejtues i Përfaqësimit të Komisionit Evropian në Slloveni. Gjatë takimit janë shkëmbyer informacion dhe vlerësime lidhur me metodologjinë e re për t'u ndjekur për hapjen e bisedimeve të anëtarësimit në BE, si dhe paralelisht edhe dhënien e dritës së gjelbërt për hapjen e bisedimeve të anëtarësimit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, duke pritur një sinjal pozitiv për të dy vendet në samitin e Zagrebit të muajit maj.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në veprimtarinë e fillimit të Presidencës Kroate të Këshillit të BE-së, organizuar nga Ambasada e Kroacisë në Lubjanë

Albanian

Një kravatë e kuqe e madhe, shfaqur në ballkonin e Bashkisë të Lubjanës, në datën 15 janar, shoqëruar me një ekspozitë kushtuar historisë të kravatës kroate, shënoi fillimin e Presidencës kroate të Këshillit të BE-së.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim prezantues ambasadorin e ri të Federatës Ruse në Slloveni

Albanian

Në datën 15 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi priti në takim prezantues Timur Eyvazov, ambasador i ri i Federatës Ruse në Slloveni. Gjatë takimit u shkëmbye informacion lidhur me marrëdhëniet dypalëshe Shqipëri-Federatë Ruse, marrëdhëniet e Sllovenisë me dy vendet respektive, Shqipërinë dhe Fdederatën Ruse. Po ashtu, ambasadori Qazimi informoi ambasadorin e Federatës Ruse lidhur me prioritetet e Kryesisë Shqiptare të OSBE-së dhe perspektivën evropiane të Shqipërisë.

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me drejtoren e Zgjerimit dhe Evropës Juglindore në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë

Albanian

Në datën 14 janar, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Aleša Sovinc, drejtore e Zgjerimit dhe Evropës Juglindore në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00