Articles

Pritet në Ambasadë miku i shqiptarëve Peter Štoka së bashku me bashkëshorten

Albanian

Në datën 22 nëntor është pritur në Ambasadë Peter Štoka dhe bashkëshortja e tij Mirijam. Peteri, si studjues, për vite me radhë ka dhënë një kontribut të pazëvendësushëm për zbulimin dhe publikimin e gjurmëve të hershme shqiptare në Slloveni. Kërkimet dhe prezantimet e tij kanë pjesën e tyre në fushën e albanologjisë. Kontributi i tij njihet dhe vlerësohet jo vetëm nga shqiptarët e Sllovenisë, por edhe më gjërë.

Pritet në Ambasadë shqiptarja Shpresa Rupar

Albanian

Në datën 22 nëntor, vizitore në Ambasadë ishte Shpresa Rupar, nga Tepelena, prej vitesh banuese në Slloveni. Ishte kënaqësi bashkëbisedimi me të, si dhe shkëmbimi i mendimeve për përfshirje të saj në projekte promovuese të Ambasadës. Përvoja e saj si intelektuale dhe në fushën shoqërore janë shumë të mirëpritura.

Dorëzohen tekstet e mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare për fëmijët në Postojna

Albanian

Në datën 20 nëntor, Ambasada e Shqipërisë dorëzoi tekstet e mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare për fëmijët shqiptarë me banim në Postojna. Veprimtari shqiptar Besim Hajdari, me banim në Postojna është angazhuar për rifillimin e mësimit plotësues në gjuhën shqipe për fëmijët me banim në këtë qytet.

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me drejtorin për Zgjerimin dhe Evropën JL në MPJ të Sllovenisë

Albanian

Në datën 18 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Mitja Močnik, drejtor për Zgjerimin dhe EJL në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë. Temat kyresore të diskutuara kanë qenë ndjesitë dhe pritshmëritë e Shqipërisë në rrugëtimin evropian dhe hapjen e bisedimeve të anëtarësimit, bashkëpunimi dypalësh, sidomos në aspektin ekonomik, shkëmbimeve tregtare dhe investimeve direkte, zhvillimet në rajon, etj.

Republika e Shqipërisë - destinacion turistik në rritje

Albanian

Numri i ri i gazetës sllovene eMorje, në tre faqe të saj përfshin artikull për turizmin e Shqipërisë. Gazetari Mitja Zupančič nën titullin "Republika e Shqipërisë - destinacion turistik në rritje, prezanton të tashmen dhe të ardhmen e turizmit në Shqipëri. Përveç treguesve pozitivë dhe perspektivës së turizmit shqiptar, nuk mungojnë edhe sugjerime e rekomandime për përmirësim.

Shqipëria pjesëmarrëse në "Creative Forum Ljubljana"

Albanian

Në datat 12-15 nëntor, Ministria e Punëve të Jashtme të Sllovenisë së bashku me Unionin Mesdhetar dhe Agjensinë Gjermane të Bashkëpunimit Ndërkombëtar, GIZ, po organizojnë "Creative Forum Ljubljana". Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovenisë, Miro Cerar, ka theksuar rëndësinë e rolin që luan kultura në marrëdhëniet ndërkombëtare dhe në veçanti për politikën e jashtme të Sllovenisë.

Ambasadori Pëllumb Qazimi ndjek punimet e sesionit të 43-të të Bordit të Këshilltarëve të ITF

Albanian

Në datën 12 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi ndoqi punimet e sesionit të 43-të të Bordit të Këshilltarëve të ITF, Fondi Ndërkombëtar i Besimit-Rritje e Sigurisë Njerëzore.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadoren e SHBA-ve

Albanian

Në datën 8 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi priti në takim Lynda C. Blanchard, ambasadore e SHBA-e në Slloveni. Gjatë takimit, përmes një diskutimi të hapur dhe përmbajtësor janë trajtuar marrëdhëniet shumë të mira dypalëshe ndërmjet Shqipërisë dhe SHBA-ve, zhvillimet në rajon e më gjerë, si dhe çështje të tjera. Ambasadorja ka nënvizuar zhgënjimin e SHBA-ve për mos marrjen e vendimit të hapjes të bisedimeve të anëtarësimit në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në ceremoninë e hapjes të panairit të mjedisit e të mobilerisë në Lubjanë

Albanian

Në datën 6 nëntor, në Qendrën e Panaireve në Lubjanë u organizua ceremonia e hapjes të panairit të mjedisit e mobilerisë. Të pranishmit i përshëndeti Kryeministri i Sllovenisë, Marjan Šarec. Në ceremoni ishte i pranishëm edhe ambasadori Pëllumb Qazimi, i cili më tej vizitoi pavijonet e panairit.

Dorëzohen tekstet e mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare për shkollën e mësimit plotësues pranë Shoqatës Kulturore Shqiptare »Iliria«, Koper

Albanian

Në datën 2 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi i dorëzoi Heset Ahmetit, kryetar i Shoqatës Kulturore Shqiptare »Iliria«, Koper, tekstet e mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare për shkollën e mësimit plotësues në gjuhën shqipe, që funksionon pranë kësaj shoqate. Tekstet mësimore të dorëzuara janë në kuadrin e projektit të Zyrës të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë për fëmijët e diasporës shqiptare.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00