Articles

Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në veprimtarinë e zhvilluar nga Ambasada franceze në Republikën e Sllovenisë

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në veprimtarinë e zhvilluar nga Ambasada franceze në Republikën e Sllovenisë, në kuadër të kalimit të Presidencës së Këshillit të BE-së nga Sllovenia tek Franca në gjysmën e parë të vitit 2022.

Ambasadorja e Francës ndër të tjera ka bërë me dije se gjatë Presidencës franceze Ballkani Perëndimor do të ketë të njëjtën vëmendje, ashtu si edhe gjatë Presidencës sllovene.

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me Polona Rifelj, sekretare shteti në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik dhe Teknologjisë

Albanian

Gjatë takimit janë shkëmbyer vlerësime lidhur me bashkëpunimin ekonomik ndërmjet dy vendeve, si edhe janë diskutuar rrugë për intensifikimin e mëtejshëm të tij. Temë diskutimi ka qenë edhe përshpejtimi i punës për finalizim të dokumenteve të bashkëpunimit dypalësh.

Ambasadori Pëllumb Qazimi u takua me Ali Velagić, përfaqësues i kompanisë sllovene Javna Razsvetljava D.D.

Albanian
Kompania në fjalë është e specializuar në fushën e ndriçimit publik dhe në fushën e zbatimit të projekteve “Smart City”.

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi një takim me Andrej Lasič, drejtor ekzekutiv i bankës NLB

Albanian
Gjatë takimit të punës ambasadori Pëllumb Qazimi dhe Lasič diskutuan mbi intensifikimin e bashkëpunimit dypalësh në fushën ekonomike dhe në veçanti në sektorin bankar.

Takim shumë miqësor me kryetarin e Bashkisë Bled

Albanian
Si përherë, takim shumë miqësor me Janez Fajfar, kryetar i Bashkisë Bled. Ambasadori Pëllumb Qazimi dhe kryetari i Bashkisë diskutuan për bashkëpunimin e dobishëm me Ambasadën e Shqipërisë.

Takim miqësor me Tomaž Kokot, drejtor i përgjithshëm i Postës Sllovene

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi e falënderoi bashkëbiseduesin për përfundimin me sukses të projektit të pullës së përbashkët postare Slloveni-Shqipëri. Po ashtu, gjatë takimit u diskutua edhe për konkretizimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ndërmjet Postës Shqiptare dhe Postës Sllovene. Pulla e përbashkët pasqyron fushën e ekoturizmit në të dy vendet dhe në datën 22 dhjetor fillon përdorimi i saj si në Shqipëri ashtu edhe ne Slloveni. Ambasada së bashku me Postën Sllovene janë dakorduar për të vijuar bashkëpunimin edhe gjatë vitit 2022.

Koncert në Celje me rastin e festave të fundvitit

Albanian

Në mbrëmjen e datës 9 dhjetor, Grupi Artistik i Shoqatës Kulturore Shqiptare "Migjeni" së bashku me Grupin Vokal "Kvali" prezantuan për publikun shqiptar në Celje këngë popullore dhe qytetare shqiptare. E ftuar ishte edhe këngëtarja e re me perspektivë Ariona Telaku. Koncerti u organizua falë bashkëpunimit të Shoqatës "Migjeni", Lubjanë me Shoqatën Kulturore Shqiptare "Besa" në Celje.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në hapjen e Festivalit Hanukkah në Lubjanë

Albanian

Në mbrëmjen e datës 5 dhjetor, Qendra Kulturore e Hebrenjve në Lubjanë, organizoi ceremoninë e ndezjes së qirinjve të Festivalit të të dritave të këtij viti - Hanukkah. Merrnin pjesë përfaqësues të organizatave të besimeve fetare në Slloveni, përfaqësues të trupit diplomatik, etj. I pranishëm në këtë ngjarje ishte edhe ambasadori Pëllumb Qazimi.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00