Articles

Shqiptarët e Sllovenisë do të prezantojnë kulturën dhe traditat e tyre në Lubjanë

Albanian

Në datën 12 maj u pritën në Ambasadë Avni Sejfuli, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare "Forum-Ilirida" dhe Tringa Latifi, anëtare e kryesisë të Shoqatës të Studentëve Shqiptarë në Slloveni, të cilët paraqitën projektin e ditës të shqiptarëve, që do të organizohet në Lubjanë në datën 14 maj. Ambasadori përshëndeti nismën e ndërmarrë si dhe për organizatorët e veprimtarisë u ofruan materiale e broshura promovuese.

Për thellimin e bashkëpunimit dypalësh dhe pjesëmarrje reciproke në panairet që zhvillohen në Shqipëri dhe Slloveni

Albanian

Në datën 10 maj ambasadori Pëllumb Qazimi u prit në takim nga drejtori i Qendrës së Panaireve Lubjanë, Iztok Bricl.

Takim i ambasadorëve të vendeve anëtare dhe kandidate të BE-së me Presidentin e Asamblesë Kombëtare të Sllovenisë, Dr. Milan Brglez

Albanian

Në datën 9 maj, ambasadori Pëllumb Qazimi ishte pjesëmarrës në takimin e organizuar nga ambasadori i Mbretërisë së Hollandës në Slloveni SH.T.Z. Bart Twaalfhoven dhe Kreu i Përfaqësimit të Komisionit Evropian në Slloveni, Z.Zoran Stančič me ambasadorët e vendeve anëtare dhe kandidate të Bashkimit Evropian. I ftuar i nderit ishte Dr. Milan Brglez, President i Asamblesë Kombëtare të Sllovenisë.

Dëgjesë Publike për Diasporën

Albanian

Nën kujdesin e veçantë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Sektori i Diasporës në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) po zbaton projektin “Shfrytëzimi i ndikimit pozitiv të migracionit shqiptar për zhvillimin e Shqipërisë”, financuar nga Fondi i Zhvillimit i IOM.

Takim vëllazëror me presidentët e federatave të futbollit të Shqipërisë dhe të Kosovës

Albanian

Në datën 7 maj, ambasadorët e Shqipërisë dhe të Kosovës në Slloveni ishin pjesë e një takimi vëllazëror me presidentët e federatave të futbollit të Shqipërisë dhe Kosovës, Armand Duka dhe Fadil Vokrri. Dy autoritetet e larta të futbollit me ftesë të homologut slloven ishin pjesëmarrës në ceremoninë e inagurimit të mjediseve të reja sportive të përgatitjes të përfaqësueses sllovene të futbollit.

Muaji maj për CEF (Qendër e Ekselencës për Financat) - Muaji i Shqipërisë. May at the CEF (Center of Excellence in Finance) - The Month of Albania

Albanian

Qendra e Ekselencës për Financat (CEF), Lubjanë, muajin maj e ka shpallur muaj të Shqipërisë. Në mjediset e kësaj qendre janë ekspozuar botime e broshura dhe materiale promovuese për Shqipërinë. Projekti është realizuar nga CEF në bashkëpunim me Ambasadën e Shqipërisë.

Per promovimin e turizmit shqiptar

Albanian

Në datën 3 maj u prit në Ambasadë Drago Bulc, anëtar i Komitetit Ekzekutiv të FIJET (Shoqata Botërore e Gazetarëve dhe Shkrimtarëve të Turizmit) dhe Drejtor Ekzekutiv për Evropën. Nevoja e thellimit të bashkëpunimit dhe njohjes më të mirë të turizmit në Shqipëri dhe Slloveni ishin në qendër të bashkëbisedimit të zhvilluar.

Takim në Bordin e Turizmit të Sllovenisë

Albanian

datën 26 prill ambasadori Pëllumb Qazimi 

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00