Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadorin e Republikës Sllovake

Në datën 20 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi ka pritur në takim prezantues ambasadorin e ri të Republikës Sllovake në Slloveni, Peter Zeleňák. Gjatë takimit janë shkëmbyer mendime e vlerësime për marrëdhëniet dypalëshe Shqipëri-Sllovaki, zhvillimet e brendshme në Slloveni, zhvillimet në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe perspektivën evropiane të vendeve të rajonit. Temë e veçantë e diskutuar ishte edhe rrugëtimi evropian i Shqipërisë, si dhe puna e bërë për fillimin e negociatave të anëtarësimit. Ambasadori Peter Zeleňák, ndër të tjera theksoi se vendi i tij mbështet plotësisht Shqipërinë në procesin e përmbushjes të reformave dhe për fillimin e negociatave të anëtarësimit në BE.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00