Zhvillohet debati online "How Western are the Western Balkans? The path to Euro-Atlantic Integration"

Debati u bashkëorganizua nga Ambasada e Mbretërisë së Bashkuar dhe Qendra për Perspektivë Evropiane në Slloveni. Gjatë debatit u ofruan kontribute nga MPJ e Sllovenisë, Mbretëria e Bashkuar, shoqëria civile në Maqedoninë e Veriut, etj. Mesazhi kryesor i debatit ishte se BE, Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA-të duhet të jenë së bashku për të kuptuar rëndësinë gjeopolitike të Ballkanit Perëndimor, dhe të zgjerimit të BE-së me vendet e rajonit si dhe integrimin euroatlantik të tyre. Gjatë debatit, ambasadori Pëllumb Qazimi theksoi nevojën e kombinimit dhe integrimit të përpjekjeve nga të dy palët, nga BE dhe vendet e rajonit në procesin e integrimit dhe të zgjerimit të BE-së. Njëherazi, ai shprehu pritshmëritë pozitive nga Presidenca Portugeze e Këshillit të BE-së dhe sidomos nga Presidenca Sllovene gjatë gjysmës së dytë të vitit 2021.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00