Zhvillohet konferenca ''Think Balkan''

Ambasadori Pëllumb Qazimi dhe diplomatja Enxhi Sadaj morën pjesë në konferencën “Think Balkan” të bashkëorganizuar nga Qendra Evropiane për Perspektivë (CEP), Forumi Strategjik i Bledit (BSF) dhe Instituti për Demokraci (IDSCS).
 
Konferenca u përqëndrua në diskutime mbi Presidencën sllovene të Këshillit të BE-së , integrimin e Ballkanit Perëndimor dhe rolin e vendeve të Vishegradit (V4) në këtë proces.
 
Në veprimtari ishin folës edhe dy përfaqësues nga Shqipëria, Gjergj Murra, drejtor ekzekutiv i Fondit të Ballkanit Perëndimor (WBF) dhe Ledion Kristafi, hulumtues në Institutin Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS). 
 
Konferenca “Think Balkan” është pjesë e aktivitetetve të projektit “Think Balkan”, instrument i cili ka si qëllim bashkëpunimin e think tanks të Ballkanit Perëndimor me ato të vendeve të Vishegradit, për të ndarë eksperiencën e suksesshme të V4 me vendet aspirante për integrim në BE.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00