Studjuesi amerikano-pakistanez Abdullah Khurram thekson tolerancën e shqiptarëve

Instituti Ndërkombëtar për Lindjen e Mesme dhe Ballkanin, IFIMES, Slloveni, datën 23 qershor organizoi ligjëratën "Gjeopolitikat Lindjen e Mesme dhe Azinë Jugore - Mësime për Ballkanin", mbajtur nga studjuesi amerikano-pakistanez Abdullah Khurram. Ligjëruesi gjatë fjalës tij veçoi tolerancën dhe kujdesin e shqiptarëve ndaj tjerëve. Para pranishmëve ai paraqiti atë ndodhi me hebrenjtë Shqipëri gjatë Luftës Dytë Botërore. Ai solli vëmendje se Shqipëria ishte ndryshe nga vende tjera. Fundi i luftës evidentoi shumë dhe shumë hebrenj Shqipëri se sa fillim saj. Kjo, sipas tij, përfaqëson tregues kuptimplotë për shqiptarët dhe Shqipërinë edhe ditët e sotme. Toleranca shqiptare duhet njohur e respektuar, theksoi ai.

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi takim veçantë me studjuesin, ku u shkëmbyen mendime për zhvillimet dhe proceset integruese Shqipëri dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor. Ai kishte dëgjuar shumë për Shqipërinë, por asnjëherë nuk kishte patur rast për biseduar drejtpërdrejtë me shqiptarë.

Studjuesi Abdullah Khurram, me kontribute ligjërimesh për zhvillime ndërkombëtare universitete amerikane dhe pakistaneze, është duke zhvilluar vizita disa vende Ballkanit Perëndimor. Pas Sllovenisë ai ka zhvilluar tur njohës Kroaci, Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi. datat 3 deri 6 korrik ai do vizitojë Shqipërinë. planet e tij përfshihet edhe botimi afërmi SHBA i një artikulli për Shqipërinë dhe tolerancën shqiptare.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00