Shqiptarët pjesë e manifestimeve të ditës së qytetit Velenje

datën 19 shtator Velenje u zhvilluan një numër veprimtarish kuadrin e ditës qytetit. Me kërkesë autoriteteve vendore, për herë parë shqiptarët me banim këtë qytet, u bashkuan manifestimet e zhvilluara me këtë rast. këndin e shqiptarëve ishin paraqitur simbole kombëtare, prodhime amvisave shqiptare, broshura e materiale promovuese turizmit shqiptar, botime dhe produkte ndryshme ngaShqipëria. Grupi i fëmijëve shqiptarë interpretoi këngë e valle shqiptare, duke u bashkuar me grupet e qytetit, cilat performuan koncertin e organizuar.

Përgatitja e këndit shqiptar u realizua nën drejtimin e veprimtarit Menaf Sinani. Ambasada e Shqipërisë përkrahu dhe mbështeti plotësisht projektin e shqiptarëve Velenjes, cilët janë pranishëm këtë qytet para 4 - 5 dekadash. Krahas autoriteteve vendore, përshëndeti veprimtarinë edhe ambasadori Pëllumb Qazimi, i cili uroi për ditën e qytetit dhe përgëzoi autoritetet vendase për kujdesin tregojnë për integrimin e shqiptarëve jetën e qytetit. Ai iu adresua pranishmëve me fjalë urimi edhe gjuhën shqipe.

Sipas një moshuari shqiptar mbi 80 vjeçar, pranishëm festime: " shumë vite banoj këtë qytet, është hera e parë shqiptarët prezantohen organizuar, si pjesë aktive e jetës shoqërore qytetit, publikisht dhe me simbolet e produktet e tyre".

Bashkëbisedimi me autoritetet dhe përfaqësuesit shqiptarë, ardhmen e afërt do pasohet me realizim projekteve krijimit një shoqate shqiptare qytet, si dhe hapjen e shkollës mësimit plotësues gjuhën shqipe.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00