Gazeta sllovene Finance: "Në Shqipëri është ulur taksa e biznesit, duke e çuar deri në zero"

Gazeta sllovene Finance e datës 20 nëntor i ka kushtuar një faqe saj klimës biznesit Shqipëri, lehtësirave janë krijuar fundi, duke përmendur faktin edhe çuarjen e taksës për biznese caktuara deri zero. Gazeta edhe versionin elektronik bën ditur se "Qeveria e Edi Ramës ka marrë një sërë masash për përmirësuar mjedisin e biznesit Shqipëri, me synimintërheqjes sa shumë investitorësh huaj".

Ndër tjera artikulli thekson procedurat e shpejta dhe lira pikpamje kostos për rregjistrimin e bizneseve. Ndërkohë nënvizon rëndësinë e reformës drejtësi si përparësi edhe për zhvillimin ekonomik vendit. artikull shkruhet se ambasadori shqiptar Slloveni, Pëllumb Qazimi vlerëson se masat e marra do nxisin zhvillimin e sipërmarrjes Shqipëri, si edhe rritjen e interesit investitorëve huaj.

faqen e gazetës janë paraqitur gjithashtu pikat e kontaktit Ambasadës Sllovenisë Tiranë, Ambasadës Shqipërisë Lubjanë, Qendrës Ballkanike për Bashkëpunim dhe Zhvillim Tiranë, Qendrës Kombëtare Regjistrimit Tiranë si dhe AIDA, Tiranë.

Artikulli i dytë i gazetës me titull: "Tiranën e kemi afër se Washingtonin por sllovenët kanë qasje gabuar ndaj saj", i referohet intervistës Maša Šiftar, zëvendës ambasadore e Sllovenisë Tiranë. intervistën e saj ajo është optimiste për zhvillimet e dhjetë viteve ardhshëm Shqipëri dhe nxit bashkëpunimin ndërmjet Sllovenisë dhe Shqipërisë gjitha fushat dhe veçanti atë ekonomike.

 

http://biznisplus.finance.si/8838496/Albanci-zni%C5%BEujejo-obdav%C4%8Ditev-podjetij-tudi-na-ni%C4%8Delno

 

http://biznisplus.finance.si/8838497/Tirana-nam-je-veliko-bli%C5%BEe-od-Washingtona-ampak-Slovenci-imajo-napa%C4%8Dne-predstave

 

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00