SILA Bazaar në Lubjanë-Produktet shqiptare shumë të kërkuara

datën 28 nëntor Qendrën e Panaireve Lubjanë u zhvillua panairi i përvitshëm SILA Bazaar, veprimtari humanitare e organizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Grave Slloveni (SILA-Slovenian International Ladies Association), me pjesëmarrjen e shumë Ambasadave dhe Shoqatave ndryshme Republikën e Sllovenisë.

Edhe këtë vit, Ambasada e Shqipërisë u paraqit me stendën e Shqipërisë. Përveç dekoracionit me simbole kombëtare, broshurave e materialeve promovuese turizmit, posterave bukurive natyrës shqiptare, u paraqitën edhe produkte nga Shqipëria. Brandy "Skerderbej", rakia, vaji i ullirit "Borshi YH", vera "Enol, Preza", komposto dhe reçel Berati, mjalti "Morava" dhe bakllava "Memy" tërhoqën vëmendjen e pranishmëve këtë ngjarje. Duhet nënvizuar se produktet shqiptare, sasi konsiderueshme, pak se tre orë u shitën. Interesi për konjakun (Brandy), vajin e ullirit, bakllavanë e veçantë "Memy" ishte i jashtëzakonshëm. Qytetarët sllovenë pranishëm këtë ngjarje kur shihnin "Albanija" menjëherë ndalonin dhe pyesnin pa hezitim për konjakun shqiptar. Pasi blinin atë kalonin produktet e tjera dhe pa hezitim kërkonin t'i blinin.

Gjatë veprimtarisë u realizuan kontakte me agjensi turistike, cilave u janë ofruar broshura turizmit, flamuj shqiptarë, etj. Qytetarë ndryshëm komunikonin me njëri tjetrin dhe pohonin "Počakaj, Albanski štand - Ndalo, stenda e Shqipërisë".

Stendën e Shqipërisë e vizitoi edhe Presidenti i Republikës Sllovenisë, Borut Pahor me bashkëshorten e vet, si dhe Kryetari i Bashkisë Lubjanë, Zoran Janković.

ardhurat e siguruara, cilat ishin konsiderueshme, iu dorëzuan organizatorëve sipas planit paracaktuar për t’u përdorur për bamirësi për ndihmë ndaj fëmijëve dhe individëve nevojë.

Pjesëmarrja dinjitoze SILA Bazaar me stendën e Shqipërisë ishte falë kontributit dhe përkushtimit plotë personelit Ambasadës dhe familjarëve tyre.

Pse jo, ky prezantim i Shqipërisë dhe interesi i qytetarëve sllovenë për produktet "Made in Albania" le shërbejë për zgjimin e bizneseve dhe organizmave ekonomikë Shqipëri. Tashmë, ka ardhur koha për konkretizim mëtejshëm marrëdhënieve, shkëmbimeve dhe bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar ndërmjet Shqipërisë dhe Sllovenisë.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00