Shqipëria pjesëmarrëse në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Vizatimor në Lubjanë

datat 07-13 dhjetor Lubjanë për 12-in vit rradhazi u zhvillua festivali ndërkombëtar i filmit vizatimor. edicionin e 12-të, për herë parë pjesëmarrëse ishte edhe Shqipëria. Pjesëmarrja e Shqipërisë ishte falë kontributit përbashkët organizatorëve e drejtuesve slloven festivalit, organizmit filmit "Anibar" Pejë, Kosovë dhe Arkivit Qendror Shtetëror Filmit Tiranë.

Gjatë mbrëmjes datës 12 dhjetor "Slovenska Kinoteka", Lubjanë, u shfaqën 14 filma vizatimorë, prodhim i "Kinostudjos Shqipëria e Re" deri fund viteve 80-të shekullit kaluar. Ndoqën filmat shqiptarë fëmijë sllovenë e prindërit e tyre, fëmijë shqiptarë së bashku me prindërit, drejtues festivalit dhe specialistë filmit, personeli i Ambasadës së Shqipërisë Slloveni, etj. Të pranishmit i përshëndetën drejtuesi i festivalit "Animateka", Igor Prassel , përfaqësuesja e Arkivit Qendror Shtetëror Filmit Tiranë, Eriona Vyshka dhe drejtuesi i "Anibar", Pejë, Kosovë, Rron Bajri.

Në përfundim të aktivitetit, ambasadori Pëllumb Qazimi falënderoi drejtuesit e festivalit dhe të "Anibar" dhe AQSHF për këtë pjesëmarrje të parë të Shqipërisë. Kjo pjesëmarrje do të shërbejë për rritjen e bashkëpunimit në të ardhmen dhe prani të shpeshtë të filmit shqiptar për publikun slloven në Lubjanë e në Slloveni.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00