Për intensifikimin e bashkëpunimit ndërmjet Sllovenisë dhe Shqipërisë

datën 22 dhjetor ambasadori Pëllumb Qazimi priti takim europarlamentarin slloven Franc Bogovič, i cili shoqërohej nga dy bashkëpunëtorë tij. Takimi ishte vijim kontakteve mëparëshme dhe u përqëndrua arritjet e Shqipërisë rrugën e integrimit evropian, thithjen e fondeve paraanëtarësimit, programin Adriatiko-Jonian, si pjesë e Politikës Kohesionit BE-së dhe pozicionimin e Shqipërisë ndaj kësaj politike dhe programi. Gjerësisht u diskutua niveli shumë i mirë i bashkëpunimit e lidhjeve ndërmjet dy vendeve aspektin politik, diplomatik, etj. Por, u nënvizua se spektrin ekonomik ka ende shumë për bërë. Dhe këtë drejtim janë nevojëshme përpjekje e veprimtari përbashkëta, cilat sjellin pranë sidomos njerëzit e bisnesit, si dhe mundësojnë bashkëpunim ekonomik dhe rritje investimesh.

Bashkëbiseduesit ranë dakort brenda gjashtë mujorit parë vitit 2016 bashkëpunim me Ambasadën e Shqipërisë organizohet një tryezë e rrumbullakët kushtuar bashkëpunimit ndërmjet Sllovenisë dhe Shqipërisë, ku ftohen aktorë e faktorë nga dy vendet, sidomos përfaqësues nga fusha e sektorit bisnesit dhe subjekte me mundësi investimi.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00